fbpx

Column: It is all about the hair

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: it’s all about the hair.

KNAP JE AF OP IEMAND ALS DIEGENE KANKER HEEFT GEHAD?

“De laatste tijd – nu ik me steeds beter voel – vind ik het steeds erger dat mijn haar is uitgevallen. Tijdens mijn chemo’s kon me het weinig schelen, maar nu vind ik het echt verschrikkelijk. Het is vandaag ook een half jaar geleden dat mijn haar is afgeknipt. Het voelt als gisteren, want het went niet.

Ik vind het aan de andere kant ook weer zo oppervlakkig van mezelf dat ik mijn haar zo belangrijk vind. En daarmee dus mijn uiterlijk. Het is maar haar op je hoofd. Er zijn ergere dingen in de wereld. Dat weet ik als geen ander. En toch kan ik me er vaak verdrietig over voelen.

Afgelopen week was ik bij mijn familie en dan doe ik mijn pruik af, ik vind het niet erg om te laten zien. Ze zeggen stuk voor stuk dat het me erg goed staat. En dat is heel lief. Maar ik vind het echt verschrikkelijk. Want ik wil dit niet.

Ik weet nog goed dat ik na mijn operatie en voor de chemo’s tegen een vriendinnetje zei dat ik het ook wel eng vond wat iedereen nu over me zou denken. Vinden mannen me nog leuk? Of knap je meteen af op iemand als diegene kanker heeft gehad (en/of kort haar). Mijn vriendinnetje zei: wat zou je zelf denken. Goeie vraag. Geen idee. Wat zou ik van een man vinden als hij kanker zou hebben gehad? Ik kan me dat niet indenken nu met mijn eigen situatie.

En als je iemand leuks ontmoet, wanneer zeg je dan dat je kanker hebt gehad? Of zeg je het niet? En zou dat uitmaken of iemand je leuk vindt?

Zouden mannen überhaupt anders over me gaan denken? Omdat ik kanker heb gehad. Kanker is toch best een heftig woord. Ja en ook een heftige ziekte.

Ik wil hier eigenlijk helemaal niet over nadenken. Want eigenlijk ben je toch ook een lul als dat invloed heeft of je iemand leuk vindt of niet? Toch?

Lief haar, groei maar snel weer terug. Ik wacht op je.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.