fbpx

Column: Een middagje Ikea

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze positieve powerchick iedere week over haar leven. Deze week: een middagje Ikea… 

 

JE BENT JEZELF NIET ALS JE ZIEK BENT

“Ja, ik snap mezelf steeds beter. Of nee, eigenlijk durf ik mezelf steeds beter te snappen. Donderdag zou ik ‘even’ met mijn broertje Sven naar de Ikea gaan. Conclusie: niet echt een goed idee, want toen we er net aankwamen was ik al moe.

Ken je die reclame van Snickers, die van ‘je bent jezelf niet als je trek hebt’? Nou, ik verander ook echt in een monster als ik moe ben. Ik kan niks meer hebben en mensen die geen chemo hebben gehad kunnen het zich ook amper voorstellen. Het voelt echt alsof alle energie in je lijf heel snel uit je wordt geslurpt en je een paar dagen niet geslapen hebt.

Maar goed, we geven niet op en dus gingen wij toch maar even een rondje maken. Anouk voorop, Sven met de kar erachter aan.

Sven: ‘Hier Anouk, dit is de kaart, dan kun je kijken waar we heen moeten.’
Anouk: ‘Nee, ik heb nu al geen energie meer om op zo’n stomme kaart te kijken, we lopen wel een rondje. Het komt vast wel goed.’

Dus wij lopen een rondje (in tegengestelde richting, super handig), maar ik kon maar niet vinden wat ik nodig had. Sven besloot toch maar even op de kaart te kijken.

Sven: ‘Voor de dingen die jij wil, moeten we een verdieping omlaag… maar dan moeten we wel eerst het rondje afmaken.’
Anouk: scheldt en loopt als een zombie verder.

Uiteindelijk komen we beneden aan. Maar als je moe bent, kun je dus echt geen keuzes maken. Ja, en ik word echt een kreng op zo’n moment. Vervolgens probeerde Sven me te helpen…

Sven: ‘En deze?’
Anouk: ‘Nee. Lelijk.’
Sven: ‘En dit dan?’
Anouk: ‘Nee, dat is te groot. Nee, die is te klein. En die heeft een stomme kleur.’

Uiteindelijk hebben we toch nog wat in de kar weten te krijgen. Jammer dat het zitje op die kar alleen geschikt is voor kleine kinderen. Als ik erin had gepast, had ik het wel geweten.

Ook wilde ik een lamp, die waren aan het einde van de route.
Sven: ‘Hier hebben ze lampen, Nouk!’
Anouk: (om zich heen kijkend) ‘Zucht, nee, te veel lampen! Ik kan dit echt niet meer aan. Laten we naar huis gaan.’ Wát een diva…

Later heb ik natuurlijk mijn excuses aangeboden. Die zijn gelukkig aanvaard ;).”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.