fbpx

Column: Laatste week chemo

 
Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Anouk haar allerlaatste chemo-week.

NEE, BAH, IK WIL GEWOON ECHT NIET

“Mijn allerlaatste week chemo waarin ik een week lang in het ziekenhuis lig en gezellige spulletjes krijg toegediend. Ik heb zo-geen-zin. Dit klinkt natuurlijk heel logisch maar ik moet zeggen dat de eerste week in het ziekenhuis best ‘prima’ was. Het is allemaal nieuw en je voelt je nog goed. De tweede week in het ziekenhuis was al minder (zoals jullie hebben kunnen lezen). Vooral de week daarna was echt niet leuk en ik kan me nu ook niet meer voorstellen hoe beroerd ik me toen voelde en dat ik zelfs een keer de kracht niet had om te douchen! Terwijl ik vanochtend zingend onder de douche stond – dan besef ik me weer goed waarom ik van zingen niet mijn beroep heb gemaakt..

Ik merk ook echt dat ik nu zwakker ben dan toen ik mijn tweede week chemo tegemoet ging. Zucht, nee, bah, ik wil gewoon echt niet. Stiekem wil ik me ergens in een hoekje verstoppen zodat niemand me kan vinden en de chemo uiteindelijk niet doorgaat! JEEEJJJ. Hier pest ik natuurlijk mezelf alleen maar mee. Ik moet zeggen dat het wel echt ontzettend fijn is om te weten dat dit de laatste keer is. Pff als ik nu nog twee of drie keer moest… gadver. Dan had ik me misschien echt wel verstopt.

Het inpakken van mijn spulletjes stel ik ook ontzettend uit en ga ik waarschijnlijk op het laatste moment doen.

Oke nog iets leuks om het af te sluiten: Ik heb mijn teennagels rood gelakt. Als ik dan in het ziekenhuis aan het douchen ben en ik denk: Ahhhik wil hier weg. Dan kijk ik naar mijn voeten en zie gezellige, rode teennagels om mezelf op te vrolijken. Agh ja je moet wat verzinnen.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.