fbpx

Column: Lieve onbekende

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Fleur opdoen in het openbaar.

EEN PRUIK WORDT NIET GEWOON

“Na het sporten met de fysio ga ik naar de kleedkamer om te douchen. Fleur zet ik altijd netjes op haar standaard in een kluisje. Als allerlaatste haal ik Fleur uit de kluis, zet haar op mijn hoofd en dan ben ik klaar om te gaan. Niet altijd ben ik alleen in die kleedkamer, zo ook vandaag. Het laatste moment dat ik Fleur uit de kluis haal en haar zo normaal mogelijk op probeer te doen blijft spannend.

Dan haal ik Fleur uit de kluis alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik zet haar op mijn hoofd, schuif en trek een beetje aan Fleur en klaar. Tien seconde werk om Fleur fatsoenlijk op mijn hoofd te krijgen (pro pruik opzetten. Is daar een wedstrijd voor? Ik zou mee moeten doen!)

Ik loop van de spiegel naar mijn spullen en pak de laatste spulletjes in, klaar voor vertrek. Dan hoor ik naast me: ‘Look at you! How beautiful!’ Een vrouw – ik denk 5 jaar ouder dan ik – begint tegen me te praten. Deze reactie had ik niet verwacht; ik ben al gewend dat mensen zich ongemakkelijk voelen zodra ik de pruik op zet.

Ik voelde dat ik een beetje rood werd van haar opmerking en dat ik verlegen antwoordde. Ze zegt dat ze dacht dat mijn eigen korte haar ook mijn echte haar is, ja dit klinkt heel raar. Mijn echte haar is ook mijn eigen haar, maar dat ik het zelf zo had geknipt. NOU ECHT IN GEEN MILJOEN JAAR DAT IK OOIT MIJN HAAR ZO ZOU LATEN KNIPPEN, UIT MEZELF. Maar wel een compliment, want dat betekent dus wel dat ik zo de straat op zou kunnen en dat ik geen ex-kankerpatiënt lijk. Het is een lieve vrouw en ik vind het fijn dat ze tegen me praat, want een pruik wordt niet gewoon. Je went er wel aan, maar na een half jaar is het ook nog spannend om je pruik in een kleedkamer op te zetten.

Mag ik een tip geven? (wat ik eigenlijk niet vaak doe, want ik denk dat zulke dingen heel persoonlijk zijn). Ik vond het superlief dat deze vrouw me aansprak. Ze deed het (mijn mening) ook op een hele lieve, vrolijke manier. Mocht je ooit in z’n situatie terecht komen (kan ook iets heel anders zijn) geef dan een complimentje,  zoals deze vrouw deed. Maakt de situatie veel minder awkward en maakt je dag extra vrolijk <3.” 

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.