fbpx

Column Anna: New York Fashion Week

New York: concrete jungle where dreams are made. Anna heeft haar vier (don’t judge) koffers gepakt en is erheen vertrokken om er voor anderhalf jaar journalistiek te studeren. Voor GRLMAG schrijft ze twee keer per maand over haar avonturen in the Big Apple! Deze keer: New York Fashion Week.

“WAT. EEN. CHAOS.”

Ongelofelijk: mijn eerste MAAND zit er alweer bijna op. Altijd raar hoe tijd voorbij vliegt en tegelijkertijd een eeuwigheid lijkt te duren. De afgelopen weken waren ontzettend druk en intens dat ik denk dat ik voor ongeveer drie dagen per dag heb geleefd.

Goed nieuws: er zijn genoeg leuke mensen hier! Naast mijn nieuwe leuke klasgenootjes wonen er ook een paar oude vriendinnen in New York en Washington D.C (vriendin M die daar woont stond vorige week als ‘romantisch gebaar’ spontaan voor mijn deur, hoe cute?!). Voor eenzaamheid heb ik dus geen tijd. Minder goed nieuws: door al die leuke mensen is het errug moeilijk tijd te vinden voor hetgeen waarvoor ik hier ben: mijn studie.

De professoren hier kennen het begrip ‘nieuwe studenten laten wennen aan hun nieuwe omgeving en daarom weinig huiswerk opgeven’ niet echt. Gevolg: ik kijk nu aan tegen een stapel stukken die ik moet lezen en een lijst met artikelen die ik moet schrijven. En dat terwijl mijn kamer nog een complete mess is, want echt tijd om kastjes in elkaar te schroeven heb ik nog niet gehad. Pffff the struggle is real…

Waar ik het meest mee bezig ben geweest de afgelopen week? Fashion! Het is de fashion lovers onder ons vast niet ontgaan dat Fashion Week deze week in New York was. Onze eerste opdracht voor de studie: schrijf over Fashion Week. Dat was het. Lekker vaag, I know. Dus met een klein groepje klasgenootjes zijn we richting de straat gegaan waar de meeste officiële grote shows plaatsvinden om een verhaal te vinden.

Wat. Een. Chaos.

Echt, ik wist niet wat ik zag. Want wat je niet op alle glam Instafoto’s ziet is het getoeter van auto’s die niet kunnen doorrijden omdat de fashionista’s in kwestie in slow motion oversteken zodat de hordes fotografen een mooi plaatje kunnen schieten. Ik moet zeggen, het is een geinig gezicht. En ik ben ervan overtuigd dat zich op straat een interessantere show afspeelt dan achter gesloten deuren op de catwalks. De ene outfit nog gekker, mooier, kleurrijker of gedurfder dan de ander. Mensen zijn zó creatief!

Ondertussen blijf ik alles van een afstandje observeren in mijn basic outfits. Want let’s be honest, hoe leuk ik die kleurrijke outfits en torenhoge pumps ook vind, op een paar sneakers kan ik het best de stad doorrennen van opdracht naar afspraak.”

Houden jullie de internationale Fashion Weeks in de gaten?

Lees hier Anna’s vorige column. 

Anna van der Heijden
Anna van der Heijden

Anna doet ein-de-lijk waar ze al jaren van droomt: ze studeert magazine journalistiek in New York City. Benieuwd wat ze in the big apple meemaakt, welke dingen ze eet (hint: vast geen appels) en hoe vaak ze de verkeerde metro pakt? Check twee keer per maand haar NYC columns op GRLMAG!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.