fbpx

Column: Nieuwe modellen ontdekken

 
Aminanta is model en schrijft iedere week voor GRLMAG een column over haar modellenleven. Deze week: Aminanta gaat op modellenjacht!

IK MOEST EN ZOU DIT MEISJE AANSPREKEN

“Scouts. Ze zijn overal, maar tegelijkertijd ook nergens. Van die figuren die vanuit het niets op je af stappen met rare vragen. Maten? Lengtes? En dan geven ze je ineens een visitekaartje mee: of je ze even wat polaroids wilt opsturen…

En dat meiden, lijkt me nou supertof om te doen. Ik zit er al een tijdje over te piekeren, maar ik denk dat ik binnenkort toch was bureaus wil gaan mailen. Het lijkt me leuk, nieuwe gezichten werven voor modellenbureaus. Het lijkt me ook een uitdaging. Hoe moet je nou weten of een meisje ‘het’ is? En welk bureau zou haar dan willen hebben? In de komende paar weken probeer ik die vragen zelf te beantwoorden. Uiteindelijk hoop ik dat het vanzelf gaat.

Stiekem kijk ik zo nu en dan een beetje rond. En steeds herhaal ik hetzelfde riedeltje. Is dit een gezicht waar men iets mee kan? Hoe lang is deze persoon? Ik neem mijn eigen lengte als meetlat: als ze langer dan mij zijn, dan zit het goed.

En dan komt het moeilijkste. Op de persoon afstappen en je verhaal zo klaar hebben, dat het desbetreffende meisje niet gelijk wegduikt van angst maar tegelijkertijd ook niet zoiets heeft van: oke, het zal allemaal wel. Is vast zo’n nepmodellenbureau typetje. En dat wil ik absoluut niet hebben! Dat is wel het laatste waar ik aan gelinkt wil worden.

Wat dan de beste manier is om op iemand af te stappen? Gewoon doen! Niks oefenen – gewoon erop af en die ‘Hallo, mag ik jou even iets vragen?’ bom laten vallen. Klinkt heel cool en beheerst allemaal, maar ik merkte dat het in de praktijk er toch heel anders aan toegaat. Toen ik deze week een heel mooi meisje voorbij zag komen in de winkel, dacht ik: wow, wat een plaatje! Het meisje had een lichte huid, een sterke botstructuur en mooie pretoogjes. Haar haar was lang, hetzelfde gold voor haar lengte.

Nu denk je: oke Ami, erop af! Maar dat is niet wat er gebeurde. Ik twijfelde. Ik was namelijk aan het werk in die winkel. De kassa blokkeerde onze ontmoeting en ik wist niet zeker of ze iets zou aantrekken van een caissière slash model.

Zelf ben ik wel eens aangesproken door mensen op straat. ‘Ben je model?’ , vroegen ze dan. En voordat ik met mijn ogen kon knipperen kreeg ik een visitekaartje in mijn handen geduwd. Wat is me nou overkomen, denk je dan.

Maar toch wilde ik de gok wagen, ik moest en zou dit meisje aanspreken. En alsof het zo moest zijn, kwam het meisje bij mij aan de kassa. Ik schraapte al mijn moed bij elkaar. ‘Mag ik vragen hoe oud je bent?’ vroeg ik aan het meisje. Het meisje, dat verdiept was in de boodschappen, keek verbaasd op. ‘Uh, dertien’, zei ze. Ondertussen keek haar moeder ook op. Ik kon de vraagtekens in haar ogen lezen, maar dat hield me niet tegen. Ik vroeg naar haar lengte. Het meisje keek haar moeder aan en zei iets in de trant van ‘Weet jij dat?’. Mams wist het ook niet: zijzelf was 178 centimeter en dochterlief scheelde niet veel van haar. Ik besloot dat het meisje rond de 175 centimeter was en waarschijnlijk nog langer zou worden, want ja – dertien. Toen ik begon uit te leggen dat haar dochter echt modellenpotentie had, begreep moeder waar dit gesprek naar toe ging leiden.

‘Oh echt waar?’ zei de moeder van het meisje. Ze was zichtbaar verrast. Het meisje ook, maar niet op de goede manier. Ze haalde haar schouders op. Haar hoofd schreeuwde ‘ok doei’ en ik voelde me met de minuut ongemakkelijk worden. Om nog maar een duit in het zakje te doen, legde ik uit dat ik model ben. ‘Je moet echt model worden hoor!’ zei ik iets te enthousiast. Het mocht niet baten. Het meisje verliet de winkel met een volle boodschappenkar en een enthousiaste moeder. Mams beloofde vaker langs te komen. Ik heb in ieder geval een iemand overtuigd.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.