fbpx

Column: Officieel ex-kankerpatiënt

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze positieve powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Anouk kreeg fantastisch nieuws!
IN EEN DAG VAN KANKERPATIENT NAAR EX-KANKERPATIENT
In één dag van een kankerpatiënt naar een ex-kankerpatiënt

“Jeeeeej, ik ben een ex-kankerpatiënt en dat is heel gek om te zeggen, want als je naar me kijkt, lijk ik nog wel een kankerpatiënt. Ook voel ik me nu ook nog niet topfit, dus voor je idee ben je nog steeds ziek. En dat is dus dat grote balen van dit alles. Je bent er niet meteen vanaf, nee: het loop nog dik een half jaar met je mee. Maar mijn scan was dus helemaal goed en mijn onderzoeken bij de andere artsen zagen er ook hartstikke positief uit. Gek dat je dan in één dag van een kankerpatiënt naar een ex-kankerpatiënt verandert!”

Wennen aan een kaal hoofd

“En dan nog iets: ‘Alles went, behalve een vent’, luidt het spreekwoord. Nou dat kan best want ik begin zelfs al te wennen aan mijn kale hoofd. Eerst wilde ik absoluut niet in de spiegel kijken en deed ik altijd een mutsje of sjaaltje om als ik thuis was maar nu zit ik met m’n kale hoofd achter mijn laptop.”

Terug naar Amsterdam!

“Verder heb ik spierpijn in mijn bovenbenen, yes ik voel weer wat! Dit komt denk ik omdat ik gisteren maar liefst 12 (!) squats heb gedaan en meer trappen dan normaal heb gelopen, want ik was met mijn ouders spullen aan het droppen in mijn huisje in Amsterdam. Ik sta echt te springen om weer naar Amsterdam te kunnen. Niet letterlijk te springen, helaas.”

Vermoeidheid..

“Als ik zeg: met mijn ouders spullen droppen in Amsterdam betekent dat, dat ik op een stoel zit en mijn ouders alles sjouwen… Tja verschil moet er zijn. Nee, grapje maar het is echt vreemd omdat ik gewoon niet kan meehelpen want dan ben je weer moe. Ik ben echt helemaal klaar met het woord MOEEE, maar ik weet dat ik het nog vaak zal gebruiken dit jaar.”

Lees volgende week meer over mijn terugkomst in Amsterdam!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.