fbpx

Column: op vakantie zonder telefoon

 

In 2015 overleefde Anouk (24) de ziekte kanker. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven.
IK BESLOOT HET RISICO TE NEMEN: ZONDER TELEFOON OP VAKANTIE

‘‘Op vakantie zonder telefoon’, je kunt het je bijna niet meer voorstellen in 2016. Toch heb ik het vorige week gedaan. Oke, ik moet bekennen: het was niet geheel vrijwillig.

Zaterdagavond had mijn telefoon op de een of andere manier waterschade opgelopen (vraag me niet hoe). Na ‘mijn schatje’ een avondje in een bak met rijst te hebben gelegd, kon ik weer appen (thank god!) Maar bellen lukte nog steeds niet.

Op maandagochtend voelde ik me een beetje verloren met een telefoon die maar half werkte, daarbij zou ik de volgende ochtend al vertrekken. Nadat ik met wat mensen had gesproken, bleek dat ik mijn telefoon het beste nog even kon laten chillen in een bak met rijst. ‘Agh ja, wat heb ik te verliezen’, dacht ik.

Dit zou dus betekenen dat ik zonder telefoon, zes dagen, naar Barcelona zou gaan. En 100% zeker dat mijn telefoon weer zou werken, wist ik ook niet. Ik woog de voor- en nadelen af en besloot het risico te nemen: zonder telefoon op vakantie.

Nu wil ik er even bij zeggen dat ik Barcelona goed ken omdat ik er een aantal jaren geleden had gewoond, dit stelde me enigszins gerust. Ik zou die week bij een vriendinnetje op bezoek gaan en we besloten om op een centraal punt af te spreken. Zodra ik haar had gevonden, zat ik behoorlijk safe. Gelukkig ging alles volgens plan. Natuurlijk ging alles volgens plan. ‘Stel je niet aan’, dacht ik bij mezelf ‘vroeger moest alles zonder telefoon’.

En ik moet je zeggen, het is me echt meegevallen. Eigenlijk was het best wel lekker om even zonder telefoon op vakantie te zijn. Die week zonder ‘mijn schatje’ merk je pas echt hoeveel iedereen met zijn/haar telefoon bezig is. En wat geeft het een rust om dat niet te doen.

Wel heb ik een paar keer de telefoon van mijn vriendinnetje gebruikt om wat appjes te versturen en heb ik wat berichtjes op Facebook beantwoord. Ik was dus niet helemaal van de aardbodem verdwenen.

Nu ik weer een weekje terug ben, kan ik met gerust hart laten weten: mijn schatje doet het weer. En oh wat was ik blij. Nu ik mijn telefoon weer heb, merk ik ook hoe snel je er weer aan gewend bent en hoe vaak ik er weer mee bezig ben. Best jammer eigenlijk. Misschien toch wat vaker zonder telefoon de deur uit?”

Lees hier Anouks column van vorige week.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.