fbpx

Column: Ouch, pilates

 
Aminanta is model en schrijft iedere week voor GRLMAG een column over haar modellenleven. Ja hoor, ook modellen moeten werken aan die killer body. Deze week: Aminanta gaat op de healthy toer.

EENMAAL IN DE SPORTSCHOOL ZAKT DE MOED ME IN DE SCHOENEN

“Na weken van feesten (lees lui zijn, snacken en netflixen) was het deze week weer eens tijd om alles op een rijtje te zetten. Ik was het zat: mijn leven moest weer op orde komen en dat ging niet vanzelf. Mijn lichaam was toe aan iets anders, een gezondere leefstijl als model natuurlijk ook heel belangrijk. Normaalgesproken let ik niet zo erg op wat ik eet. Als een van de weinige mensen op aarde ben ik dun geboren. Nee echt, ik ben heel mijn leven al dun geweest en heb eigenlijk weinig moeite gehad om mijn figuur te behouden.

En toch wilde ik wat actiever worden. Dat kwam door een paar dingen. Ik ben ontzettend sloom geworden. Als ik nog een minuut  heb om de trein te halen, dan neem ik liever de volgende. En als ik het dan toch probeerde belandde ik half op de grond in de trein. Alsof ik de marathon van New York had gerend. Op een gegeven moment begon mijn buik uit te zakken en voelden mijn benen niet meer zo strak aan. En de puistjes kwamen. Misschien vind ik dat nog wel het ergst. Een gezicht vol met onzuiverheden en putjes. Als ik erover begin, dan hoor ik meestal: ‘Ah joh, bij jou zie je dat niet eens echt goed.’ WRONG! Je ziet het wel, sterker nog: ik zie het! En dat is wat telt. Hier moest snel iets aan gedaan worden. Ik moest ontspannen en mijn lichaam redden van de ondergang die zoetigheid heet.

Ik moest in actie komen en waar kan dat beter dan in de sportschool? Deze week was het zover; Aminanta gaat weer eens sporten. En ook nog eens in mijn eentje; mijn huisgenoot kon niet mee. Ik merkte dat ik dat een spannend idee vond. Het alleen zijn was niet het moeilijkste, ik was bang voor de pilates les. Thuis had ik random besloten om een keertje zo’n les bij te wonen. Maar toen ik eenmaal in de sportschool stond, zakte de moed me toch in de schoenen. Het kwam vooral omdat ik niet echt wist wat het was: iets met lenigheid en yoga, dacht ik. Ik zat er niet helemaal naast.

Bang ging ik bij het groepje meiden staan die al voor de deur stonden. Gelukkig, ze waren van mijn leeftijd, op een dame na. Eentje liep op blote voeten. Wat krijgen we nou, dacht ik. De les begon, en ik keek angstig naar wat de andere meiden deden. Schoenen uit, tas wegleggen, flesje water pakken. Ik deed ze maar na. Al gauw zag ik iedereen een roze mat pakken. Oh jee, here we go, dacht ik. Zal ik gewoon weggaan?

Ik bleef. En ik hield het vol. Het was niet heel spectaculair: je moest je vooral heel goed concentreren en de oefeningen draaiden met name om je armen en benen. Je werd echt getest op je uithoudingsvermogen: een enkele keer moest ik echt extra in en uitademen. Ik heb mijn best gedaan om zo min mogelijk te kijken naar wat de andere meiden deden. Af en toe zit je bijna met je hoofd in andermans achterwerk. En dan maar hopen dat ze niet naar de jouwe kijken. Afijn, het was best leuk.

In diezelfde week gaf ik mezelf een kort boodschappenlijstje mee: alleen groente en fruit. Dat lukte, totdat ik ‘per ongeluk’ op de koekjesafdeling belandde. De chips en de chocola heb ik tot nu toe aan de kant gezet en ik mis het totaal niet. Online vond ik ook een squatoefening die voor beginners makkelijk vol te houden is. Je vult een flesje water (het gewichtje) en houdt die voor je. Vervolgens doe je alsof je gaat zitten om dan weer overeind te komen. Dit doe je dan zo’n 45 keer. Je merkt vanzelf dat je benen (en kont) vanzelf weer in shape komen, als je deze oefening vaker herhaalt. Ik heb nog steeds spierpijn.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.