fbpx

Column: Oude foto’s kijken

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: oude foto’s kijken. 
VAN SOMMIGE SCHRIK IK MEZELF TE PLETTER

“Oh, oh wat maak ik me hier vaak schuldig aan: oude foto’s terug kijken van toen ik nog lang, mooi haar had. Ik kan het gewoon niet laten. Daarnaast kijk ik ook vaak de meest afschuwelijke foto’s terug van de afgelopen tijd.

Ik dacht dat ik niet zoveel foto’s van mezelf had gemaakt tijdens mijn chemoperiode, maar het zijn er best wat en sommige foto’s had ik al een tijdje niet meer gezien. Nou ik kan je vertellen: van sommige foto’s schrik ik mezelf echt te pletter, terwijl die foto’s niet eens zo heel lang geleden zijn gemaakt.

Checklist voor een lelijke foto:
– Heel weinig wenkbrauwen;
– Kaal, maar dan ook echt helemaal;
– Dik, opgezwollen hoofd.

Ik bekijk de meest lelijke foto’s en leg ze naast de normale neer. Ik baal hard. Mijn huisgenootje Milou zegt vervolgens tegen me: ‘ Ja maar Nouk, je legt ook wel echt de allermooiste foto’s van jezelf naast de allerlelijkste.’

Mijn huisgenootje had even meegespiekt en we beseften dat alles zo snel verandert door die rotzooi die ik in me heb gekregen. Toch beseften we ook hoe snel alles weer beter wordt. Ik zei tegen Milou: ‘Als ik ooit nog zeur over mijn uiterlijk, dan moet je me deze lelijke foto’s laten zien, dan stop ik meteen met zeuren.’ Ik ben benieuwd hoe ik er over een jaar over denk.

Anouk
Ik laat jullie even meespieken. De eerste is begin december gemaakt. Hier wist ik net een week dat ik kanker had. De tweede is na mijn eerste chemo gemaakt, hier had ik mijn eigen haar nog. De laatste is met Fleurtje.

Fijne zondag allemaal en wees blij met je eigen, mooie haar (ook al zit het soms misschien niet hoe jij het het liefst zou willen ;).”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.