fbpx

Column: Pap, scheer mijn hoofd maar kaal

 Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze positieve powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Anouk wil haar haar eraf.

PAP IK WIL MIJN HAAR ERAF

“Vanochtend keek ik in de spiegel. Ik zag mijn hoofd en dacht: ‘Ik wil dat donsje niet meer’. Enthousiast ging ik naar beneden, waar mijn vader rustig koffie aan het drinken was.

‘PAAAP, ik wil mijn haar eraf! Wil je helpen? Ik wil het NU.’
Pap: ‘Ja is goed, doe ik.’
A: ‘Ja, kom dan!!’
Pap: ‘Mag ik eerst rustig mijn koffie opdrinken!?’

Oeps… Als ik iets in mijn hoofd heb, ben ik zo enthousiast dat ik het het liefst zo snel mogelijk zie gebeuren.

Papa en ik gingen naar de badkamer en ik was nog steeds dolenthousiast: voor het eerste keer mijn haar eraf! En dan ook geheel vrijwillig, ik kon niet wachten. Ik was ook wel klaar met die rare pluisjes op mijn hoofd.

Nu heb ik dus piepkleine stekels die een stuk stugger aanvoelen dan de donsjes. YES. Ik denk ook dat ik best wel snel mijn pruik af zal doen als mijn haar groeit, maar ik weet niet zeker of ik dat durf. Eerst wilde ik dat echt niet, maar ik krijg steeds vaker te horen dat het me waarschijnlijk heel goed staat en dat ik een heel mooi, klein, rond hoofdje heb. Ik heb geen idee. Ik zie mijn hoofd wel, maar ik heb geen idee hoe anderen er kaal uit zouden zien.

Voor het eerst zonder pruik naar buiten… Het lijkt me verschrikkelijk eng. Wordt vervolgd.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.