fbpx

Column: Perfect timing

 
Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Vijf redenen waarom Anouk vindt dat ze geluk heeft gehad.

IK WEET NU WAT IK BELANGRIJK VIND IN HET LEVEN

“Kijk, kanker is natuurlijk nóóit leuk. Maar als twintiger, zit je daar natuurlijk helemaal niet op te wachten. Maar toch, als ik weleens mijn situatie bekijk, heb ik best wel ‘geluk’. Ja, echt. Niet om nu weer super positief te doen maar dat denk ik echt. Oke, ik ga gewoon de dingen opnoemen waarom ik best ‘geluk’ heb en dan snappen jullie mij.

– De kanker is in een super vroeg stadium ontdekt. Vroeger kan niet. Stel je voor, het was later ontdekt. Nee dat wil ik me niet voorstellen. Heel veel geluk dus.

– Ik heb ‘maar’ drie chemo’s. In totaal duren mijn chemo’s negen weken. 9! Weken! Wat is negen weken op een mensenleven? Niks toch?! Stel je voor dat je 1,5 jaar lang chemo moet op je 23e (ja, dat heb ik ondertussen ook voorbij horen komen). Dus weer: best veel geluk.

– Ik kijk nu naar buiten… en het hagelt. Ik mis niks. Iedereen is ziek of verkouden. Stel je voor dat ik kanker had in de zomer… zit je daar met je kale hoofd en je misselijke gevoel terwijl iedereen op vakantie is of naar festivals gaat. Mijn lichaam heeft dus eigenlijk de beste maanden gekozen om kanker te hebben.

– Een kaal hoofd is echt niet mooi en liever heb ik het natuurlijk niet. Maar, eerlijk toegegeven: het is verdomd makkelijk. Sommige dagen kost het me zoveel moeite om überhaupt onder de douche te stappen dat het toch wel fijn is dat ik dan geen lang haar heb dat ik hoef te wassen. Daarnaast ben ik pro pruik opzetten geworden. Dus het scheelt tijd (haha niet dat tijd op dit moment mijn probleem is. Ik heb zeeën van tijd).

– Door kanker ga je alles in een ander perspectief zien. Ik kon me zo druk maken om dingen die het druk maken echt absoluut niet waard zijn. . Nu maak ik me (bijna) nergens druk meer om – oke ik lieg, ik wil natuurlijk zo snel mogelijk beter zijn.

Ik wilde al heel veel dingen van het leven maar nu weet ik nog meer wat ik wil van het leven en vooral: wat vind ik belangrijk in het leven. Lekker filosofisch he ;). Maar het is toch echt zo. Stel dat je kanker krijgt op je tachtigste en je krijgt dan opeens allemaal ingevingen… Kijk, ik wil niet zeggen dat het dan ‘te laat’ is, maar dan komt het bij mij misschien nu wel op het juiste moment? – Ik durf het bijna niet te typen.. –

Vijf redenen voor de goede timing van kanker vind ik wel genoeg. Moet niet te gek worden natuurlijk.

Ik hoop niet dat jullie denken dat kanker er ook voor zorgt dat er een steekje los gaat zitten. Nee, het gaat nog steeds goed en dit hierboven is geen sarcasme maar echt.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.