fbpx

Column: Pas de pruik

 
Soms wensten we dat het leven alleen ging over roze glitters, jongens en leuke kleren. Anouk (23) ontdekte dit jaar wel anders. Bij haar werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Anouk gaat pruiken passen.

HET WORDT EEN NEK-AAN-NEKRACE TUSSEN SUUS EN FLEUR

“Een paar weken geleden was het zover… Ik (een beetje zenuwachtig)  stap met mama binnen bij de pruikenvrouw. De vrouw ziet meteen aan me dat ik gespannen ben en spreekt dat ook uit. Heerlijk, daar houd ik van, uitspreken wat je ziet of voelt. Ik ben niet snel zenuwachtig maar dit voelt toch wel als weer een stukje dichter bij de realiteit van kanker.

Al snel breekt ze het ijs doordat ze met verschillende pruiken aankomt lopen. En dan… word ik enthousiast. Eerst pas ik een paar synthetische pruiken, dit zijn bijna alle lange pruiken. Je hebt pruiken van echt haar en van synthetisch haar. Synthetische pruiken zijn van minder goede kwaliteit dan de pruiken van echt haar. Daarnaast glanzen de pruiken van synthetisch haar ook meer waardoor ze een beetje nep kunnen ogen (ik zie dit heel erg bij mezelf op de foto’s!) Maarja, aan nadelen zitten ook voordelen want de synthetische pruiken zijn wel de helft goedkoper dan de pruiken van echt haar.

Eigenlijk zijn mijn moeder en ik het er al snel over eens dat ik een pruik wil van echt haar, geen synthetische pruik dus. Maar, natuurlijk wil ik wel alle pruiken even aanraken en passen. Bij de eerste pruik, Manuela, lig ik helemaal in een duik. Echt zó geen gezicht, haha dat staat mij echt niet.

Ik maak ongegeneerd selfies en de pruikenvrouw ziet me lekker bezig zijn met de pruiken. Ze vertelt me dat ze het ook wel even spannend vond om mij te helpen omdat ik nog zo jong ben. Een paar dagen voor de afspraak had ik nog foto’s gestuurd naar haar, zodat ze even een beeld had van me. Ze heeft toen toch wel even moeten slikken. Gelukkig ontdooi ik snel en heb ik het prima naar mij zin.

Maar het kan ook anders. ‘Er komen ook vrouwen die hier huilen hoor’, vertelt ze me. ‘ECHT?! Dat zijn zeker vrouwen die niet meer beter worden?’ ‘Nee, niet perse…’ Pruiken passen lijkt me juist nog wel het ‘leukste stukje’ van kanker hebben… Soms voel ik me echt zo’n eeuwige optimist met een clownsneus op, maar sorry ik kan er tot nu toe echt niks anders van maken. Tot nu toe voel ik me best nog wel ‘goed’.

Ik twijfel erg tussen twee pruiken. Social media addict dat ik ben, heb ik de verschillende coupes op Facebook geplant en is het ondertussen een nek-aan-nekrace geworden tussen ‘Suus’ en ‘Fleur’.

Brand los: Wat vinden jullie?”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.