fbpx

Column: Starende mensen

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd. Deze week: Starende mensen.

IK HAD DIE BAK PATAT OVER HAAR HOOFD WILLEN GOOIEN

“Vandaag ging ik met mijn broertje Sven en moeder even ‘het dorp’ bezoeken want mijn broertje en ik hadden nog wat spulletjes nodig. (Ik heb trouwens als heel lang niks gekocht qua kleding. Niets voor mij maar ik moet echt niet denken aan een pashokje en mijn kleding daar uit- en aantrekken. Veel te vermoeiend)

Op zaterdag is het natuurlijk druk en dat betekent dat ik door andere mensen wordt gezien. Wel heb ik het idee dat het langzaam beter gaat om in openbare ruimtes te komen. Daar bedoel ik mee dat ik steeds beter met het gestaar om kan gaan. Soms. Niet altijd. Eigenlijk probeer ik door mensen heen te kijken zodat je het kijken van de mensen niet ziet. Soms denk ik dat ik me aanstel en dat die mensen helemaal niet kijken.. Ontzettend leuke discussie met jezelf… not.

Na de spulletjes gekocht te hebben, gingen we nog even ergens wat drinken.
Sven: ‘Wil je dat Anouk? Jij mag het bepalen.’
Fijn he, ik mag bepalen wanneer we naar huis gaan of dat we blijven ;).
Ik: ‘Ja is goed.’  Ik heb mijn dosis cappuccino nodig.

Even later komen er aan het tafeltje naast ons mensen zitten. Een man en een vrouw met hun dochter. Ik denk dat die dochter een paar jaar jonger is dan ik (maakt voor het verhaal geen klap uit, maar toch). De vrouw zat schuin tegenover me en ze hadden patatjes. De vrouw keek naar me. En dan weer naar haar patatjes die ze in haar mond stak. Om vervolgens weer naar me te kijken. Tja, dan ga je er zelf natuurlijk ook op letten. Ze keek zo irritant… zo stiekem. Ik verdachte de vrouw ervan dat ze er ook iets over tegen haar dochter had gezegd want die keek opeens ook. Één keer maar gelukkig. Maar die vrouw wist van geen ophouden. En dan komt er een moment dat je er helemaal klaar mee bent. ‘Die vrouw kijkt constant naar me’, zeg ik. Volgens mij hoorden Sven en mama het niet, ik zei het ook niet zo hard. Hmm dan heeft die vrouw het zeker ook niet gehoord, jammer. En toen stak ik mijn tong uit naar de vrouw.

Shit.

Ze zag het volgens mij niet.

Ik had die bak patat over haar hoofd willen gooien, naar haar toe willen stappen en zeggen: ‘Ja ik heb kanker mevrouw en ik krijg chemo’s. Daar ga je er een beetje anders van uitzien, bedankt voor de bevestiging!’

Nu ik thuis ben, denk ik: Wat zou ik doen als ik iemand zie die er anders uitziet? Ik weet het niet… of toch eigenlijk wel. Ik zou niet zo erg naar iemand gaan staren. Je voelt je al rot zat.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.