fbpx

Column: ‘Wo nu ben je echt wel lelijk’

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week  haar verhaal.

WO NU BEN JE ECHT WEL LELIJK

“Weet je wat zo stom is? Ik wil ALLEEEEES doen. En weet je wat nog stommer is? Ik kan slecht nee zeggen. En wat het allerstomst is: Ik kan zo weinig doen omdat het niet gaat. Ik moet echt leren om in mijn enthousiasme niet overal ja op te zeggen.

En dan nog iets: ik keek vanochtend in de spiegel… iets dat ik de laatste tijd nou niet echt leuk vind om te doen, want: opgezwollen kop door de chemo, kaal hoofd, wallen, weinig wenkbrauw en minder wimpers.. Ik doe de laatste paar dagen ook geen mascara meer op want als ik dat eraf haal neem ik meer wimpers mee dan normaal. Gelukkig heb ik de laatste tijd veel lippenstift gekocht en gekregen dus dat maakt het dan een soort van weer goed met mijn kale wimpers. Laatst zei ik ook tegen vriendinnen: ‘Nu heb ik dus echt zo’n kankerhoofd. Ik bedoel dat wat je in films ziet.’ Kaal hoofd, wallen, bleek. Gelukkig zijn cosmetica en ik best goede vrienden maar ik denk dat mensen wel zien dat er ‘iets mis is’ met mij.

Haha oja pas maakte ik een selfie puur natuur, dus ook zonder pruik (durfde ik heel lang niet) en toen ik de foto terug zag, moest ik best wel lachen en zei ik tegen mezelf: ‘Wo nu ben je echt wel lelijk.’ Dat klinkt een beetje raar en misschien ook wel zielig… Maar ik vond het ergens ook wel weer grappig.

En ik heb nieuws over Fleur (ik ben zo goed in afdwalen van onderwerpen) ik keek vanochtend in de spiegel en dacht: ‘Neee er moet een stuk van Fleur af.’ (Ah dit klinkt zielig. Ik hoop dat mensen die dit lezen ondertussen weten dat Fleurtje mijn pruik is.) Want nu vind ik het eigenlijk best een tut lengte. Dus ik heb meteen de pruikenvrouw gebeld!

Wel eng vind ik het hoor. Ik wil dat ze het stukje voor stukje doet.. Want ja, je kan het er niet weer opplakken..en groeien doet het ook niet. Dus ik ben benieuwd..”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.