fbpx

Concert tips die je moet weten als je voor het eerst naar een concert gaat

 
Is het de eerste keer dat je naar een concert gaat? Dan zijn hier enkele concert tips die jou beter kunnen voorbereiden!

 1. De outfit
  Het is altijd lastig om je te kleden voor een concert. In de winter is het buiten koud, en binnen in de concertzaal veel te warm. Zeker als je staanplaatsen hebt is het niet aan te raden om een dikke trui aan te doen. Zoek vooraf op of er kluisjes beschikbaar zijn, en maak hier gebruik van bij staanplaatsen! Heb je zitplaatsen? Dan kun je je jas gewoon op je stoel leggen. Kleed je ook aan in laagjes en zorg voor een extra trui zodat je deze kunt aantrekken als je na het concert de zaal weer uit gaat.
 2. Organiseer je spullen
  Een rugzak is erg handig om al je spulletjes in te stoppen, maar dit is ook jammer genoeg niet altijd toegestaan. Zorg daarom dat je een tas hebt waarin je alles goed kunt ordenen, zodat je snel vind wat je nodig hebt. Stop je tickets in een apart plastiek mapje, zorg dat belangrijke spullen zoals je huissleutel in een apart zakje zitten, en dat andere dingen zoals je deo op een snel bereikbare plaats zit! (Let er wel op dat je geen spuitbus deo meeneemt, aangezien deze ook niet altijd toegelaten zijn!) Neem niet te veel mee, een grote tas kan best irritant zijn!
 3. Drinken
  Jammer genoeg zijn flesjes water zelden toegelaten in het concertgebouw, wat erg vervelend is als je een lange heen –  en terugrit hebt. Maar er zijn toch manieren om jouw flesje water mee naar binnen te krijgen! Bij sommige concertgebouwen zijn geen dopjes toegelaten, maar wel het flesje zelf. Neem dus een extra dopje mee, dat je in je broekzak stopt. Je kan ook je flesje water in je extra trui stoppen, zodat je het flesje niet kunt voelen wanneer ze op je tas duwen. Psssst.. heb je niet van ons he ;)! Natuurlijk is er ook nog gewoon altijd de optie om water te kopen binnen in het gebouw, maar hier is het natuurlijk heel wat duurder.
 4. Geld
  Hoeveel moet je nu precies meenemen naar een concert? Want je wilt natuurlijk niet te veel geld meenemen, maar ook niet te weinig waardoor je net dat shirt niet kan kopen. Meestal kun je op voorhand op Twitter foto’s terugvinden van de merchandise standen, en dus ook de prijzen. Je kan zo al kijken wat je misschien wilt kopen én beter inschatten hoeveel geld je precies mee moet nemen! Zorg ook voor wat extra klein geld, voor als je moet betalen voor de wc’s.
 5. Setlist
  Ook zijn de setlists vaak op voorhand online te vinden. Setlist.fm is één van die sites waar je alle liedjes op terug kan vinden! Zo kun je je helemaal voorbereiden op de show, weet je welke liedjes je kunt verwachten en wanneer je je telefoon moet pakken om jouw favoriete liedje te filmen.
 6. Telefoon
  Natuurlijk is het belangrijk om je telefoon mee te nemen, maar hier heb je weinig aan als je batterij het halverwege het concert begeeft door het vele filmen. Zorg er daarom voor dat je een extra accu bij de hand hebt! (En dat deze natuurlijk ook volledig is opgeladen.) Wist je trouwens dat je bij bepaalde iPhones foto’s kunt nemen tijdens het filmen? Naast je ‘record button’ staat nog een klein wit cirkeltje. Als je hier op tikt tijdens het filmen, neem je ook meteen foto’s! Handig!
 7. En genieten maar …
  Je moet ook niet heel de tijd je telefoon voor je neus hebben, zodat je zeker alles op camera hebt. Geniet ook van het concert! Je hebt er immers genoeg voor betaald, en al die filmpjes van momenten die je misschien hebt gemist vind je vast ook later online.
  Ook heeft het geen enkel nut om in de wachtrij te duwen, of om je mede-concertgangers vieze blikken toe te werpen. Wees aardig voor elkaar! Zo maak je misschien nog wel nieuwe vrienden én is jouw concertervaring meteen ook een stuk aangenamer.

Zo, nu ben jij helemaal voorbereid! Welk concert staat als eerste op jouw agenda?

> 10x dit herken je als je niet van uitgaan houdt
> 5 tips voor een interrail-holiday

Bron foto : foter.com
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.