fbpx

D.I.Y. Foto op hout

Wil jij jouw Valentijn dit jaar eens verrassen met een origineel cadeau? Druk dan een foto van jullie af op hout. Dit kun je door een bedrijf laten doen maar het coolste is natuurlijk als je dit zelf doet. Met deze DIY scoor je dan ook zeker punten!

Benodigdheden voor de foto op hout:

  • Boomschijf (bijvoorbeeld van Intratuin) of houten plankje
  • Mod Podge (transparante vernislijm)
  • Sponskwast of zacht sponsje
  • Pasje (bijvoorbeeld pinpas of klantenkaart)
  • Foto van jou en je Valentijn

To do:

1. Print de foto uit in kleur of zwart-wit. Een laserprinter geeft het mooiste resultaat. Zorg dat de foto net iets groter is dan het hout.

Foto op hout 1

2. Smeer een dikke laag Mod Podge met de sponskwast op de foto. Breng minimaal 3 lagen aan zodat het papier helemaal wit is. Leg vervolgens het hout op de foto en draai het geheel om. Met het pasje strijk je het papier glad en verwijder je eventuele luchtbellen.

3. Laat het geheel nu goed drogen, zeker 24 uur! Als de lijm niet droog genoeg is, blijft de inkt namelijk niet goed op het hout achter.

4. Na het drogen begint het grootste klusje. Maak met een vochtig doekje het papier goed nat. Vervolgens wrijf je met je vinger over het papier zodat het gaat rullen. Je zult zien dat je het witte papier zo verwijdert en dat de inkt op het hout achter blijft. Ga net zo lang door tot al het wit is verdwenen. Het helpt om het hout tussentijds even te laten drogen zodat je goed ziet waar er nog teveel papier zit.

Foto op hout 2

5. Is al het papier weg? Vernis de foto dan door er nog een dun laagje Mod Podge op te smeren. Even drogen en je cadeau is klaar om ingepakt te worden.

Hier zit zeker weten een hele hoop liefde in! Wedden dat hij het awesome vindt?

D.I.Y. onderzetters
D.I.Y. kussen

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.