fbpx

D.I.Y. Kussen

Stempelen met een aardappel voor kinderen? Not at all! Je maakt er namelijk hele coole prints mee, zoals dit kussen met plusjes. Nu helemaal hip!

Wat heb je nodig?
  • Witte kussenhoes (bijvoorbeeld van Ikea, €2,99)
  • Oud kussen of kussenvulling
  • Aardappel en schilmesje
  • Acrylverf of textielverf
  • Kwastje
  • Stuk karton of oud tijdschrift
  • Pen, papier en schaar

kussen11.Teken een plusje in de grootte die je mooi vindt op het papier en knip dit uit. Snijd de aardappel door de helft en plak het plusje er op. Snijd nu met het mesje het niet bedekte deel voorzichtig weg zodat het plusje uitsteekt. Je stempel is nu klaar.

2.Strijk de kussenhoes indien nodig zodat het mooi glad ligt. Je kunt acrylverf zo gebruiken op het textiel, maar als je het kussen wilt kunnen wassen moet je het mengen met een primer speciaal voor gebruik op textiel of textielverf gebruiken.

kussen23.Leg het karton of tijdschrift in de kussenhoes zodat je wat meer stevigheid hebt als je gaat stempelen. Smeer wat verf op het plusje en druk de stempel op het stof. Zo ga je door tot je patroon klaar is.

Tip: Wil je ook met meerdere kleuren werken? Maak de stempel dan schoon met keukenpapier. Spoel het niet af met water want dan zuigt de aardappel zich vol met vocht! Laat tenslotte de hoes goed drogen en stop het oude kussen erin.

kussen_coverEen echte eyecatcher op de bank of je bed!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.