fbpx

D.I.Y.: Mandje van tijdschriften

 
Oude tijdschriften liggen vaak op een stapel in de hoek van je kamer totdat je ze een keer weg gooit. Zonde, want je kunt er veel leuks mee maken! Je maakt bijvoorbeeld in een handomdraai dit mandje.

Wat heb je nodig?
  • Oude tijdschriften
  • Schaar
  • Hobbylijm

1. Zoek in de tijdschriften naar pagina’s in een bepaald kleurthema. De pagina hoeft echt niet helemaal in die kleur te zijn, het is juist leuk als het een beetje gemixt is. Je hebt voor een klein mandje ongeveer 6 vellen nodig.

Mandje12. Knip reepjes van 3 cm en vouw deze drie keer dubbel zodat je stevige reepjes van ongeveer 1 cm krijgt. Leg ze vervolgens neer zoals op de foto, waarbij je horizontale reepjes om en om weeft tussen de verticale reepjes.

Mandje23. Druk de reepjes stevig tegen elkaar en vouw de uiteinden omhoog. Dit worden de zijkanten van het mandje. Weef hiertussen weer een aantal reepjes totdat je het mandje hoog genoeg vindt. Lijm de horizontale reepjes op de hoeken vast zodat het goed blijft zitten.

Mandje_Cover4. Vouw tenslotte de uiteinden van de reepjes aan de buitenkant om de rand heen naar binnen. De reepjes die aan de binnenkant zitten knip je af en lijm je vast.

Gebruik het mandje voor je make-up of kleine spulletjes op je bureau. Dat is nog eens recyclen!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.