fbpx

D.I.Y. String art

 
String art is een populaire (en vooral hele leuke!) manier om de crea bea te spelen en een echte eyecatcher te maken voor aan de muur of op je bureau.

Wat heb je nodig?
  • Plankje (bijvoorbeeld wit MDF of steigerhout)
  • (Borduur)garen of ander dun touw (bijvoorbeeld neon roze koord van Panduro, verkrijgbaar bij Pipoos)
  • A4 met geprinte afbeelding
  • Spijkertjes
  • Hamer
  • Plakband
  • Schaar

String art 11. Zoek op internet een afbeelding van een hart en print het uit. Plak het papier met plakband vast op het plankje. Vervolgens sla je de spijkertjes in het hout, waarbij je de rand van het hart volgt. Zorg dat de spijkers ongeveer 5 mm uit elkaar staan.

String art 22. Als je de hele rand hebt gehad, scheur je het papier er tussen uit. Er blijft nu een mooie hart van spijkers over. Knoop het garen om een willekeurig spijkertje vast en draai het steeds eenmaal om het volgende spijkertje heen totdat de volledige buitenrand een kleur heeft.

String art 33. Wikkel vervolgens het garen kris-kras door het midden om het hart op te vullen. Druk tussendoor het draad goed naar beneden zodat het mooi strak zit.

4. Ben je tevreden over de opvulling? Knoop dan het garen om het laatste spijkertje heen en knip de draad af.

String art_coverGeef jouw kunstwerk een mooi plekje waar het lekker opvalt. Deze doet het ook altijd goed als cadeau voor een speciaal persoon…

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.