fbpx

D.I.Y. Vintage letter

 
Vintage is hot! Of het nou gaat om design, fashion of interieur, met een vintage item zit je altijd goed. Een woontrend van nu is het decoreren met letters. Nu kun je een paar tientjes uitgeven voor een echte (of fake!) vintage letter, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker.

Nodig:
  • Kartonnen letter (bijvoorbeeld van Xenos, €1,79)
  • Acrylverf (camel, turquoise en donkerblauw)
  • Kwast
  • Waxinelichtje
  • Oude tandenborstel
  • Schuurpapier
to do:

De eerste stap is het verven van de letter in een basiskleur. Met camel kun je een hout-look nabootsen.

Vintage letter 1Als de verf droog is, ga je met het waxinelichtje over de plekken waar het straks versleten moet lijken. Smeer vooral goed langs de randjes en hoeken en op wat stukjes op de vlakke kanten. Doordat de letter hier vet wordt, kun je straks gemakkelijk de blauwe verf afschuren en krijg je de vintage look die je wilt.

Vintage letter 2Breng nu een laag donkerblauwe verf aan met de tandenborstel. Je hoeft hier geen water bij te gebruiken en je mag lekker slordig verven! De tandenborstel zorgt vanzelf voor een ‘houtstructuur’.

Deze laag hoeft niet te drogen, ga er meteen overheen met de turquoise verf. Je zult zien dat de verf licht mengt waardoor je een mooie kleurencombinatie krijgt.

Laat de letter nu een uurtje drogen en ga tenslotte nog met het schuurpapier aan de slag. Schuur de letter licht op en laat de blauwe verf maar goed afbladderen op de plekken waar het kaarsvet zat.

Vintage letter coverZo creëer je snel een vintage look en heb je een trendy eyecatcher voor op je kamer!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.