fbpx

Dagboek van een editor #1: Figureren in een film

 

Deze laatste maand van het jaar is het tijd om een nieuwe rubriek te introduceren op GRLMAG.nl. In ‘Dagboek van een editor‘ wil ik jou wekelijks een kijkje geven in het leven van een redacteur in de modewereld.

“Hoi! Ondanks dat ik GRLMAG.nl al een jaar run, heb ik toch het gevoel dat ik me even een beetje moet introduceren aan jullie. Want jullie kunnen véél lezen over de nieuwste celebnieuwtjes, beautytrics en modetrends, maar veel over de girls achter deze site hebben we nog even geheim gehouden. Terwijl ik en de andere editors voor GRLMAG.nl de leukste dingen doen! Dus here we go: Dagboek van een editor is geboren! Via deze rubriek laat ik zien wat ik allemaal achter de schermen doe om jullie dagelijks te voorzien van de leukste artikelen en daarnaast heb ik natuurlijk soms ook nog (een beetje) een leven. En ook de andere editors hebben misschien af en toe wel een sappig verhaal voor jullie over hun leven en (studenten)werk! Zo mochten Femke en ik figureren in de film Fashion Chicks. En dat was nogal een avontuur…

figureren in de film fashionchick

ONZE ROL: KLAPPENDE BLOGGERS

“Waarom ik ooit voor een studie (en later job) als redacteur heb gekozen? Geen dag is hetzelfde. En je hoeft niet van 9 tot 5 op een kantoor te zitten, maar kunt er vaak op uit. Dus toen ik een mailtje kreeg of ik voor GRLMAG.nl een kijkje wilde nemen op de set van de -toen- in de maak, film FashionChicks, wist ik ook niet hoe snel ik JA terug moest sturen. Letterlijk een dag later zat ik samen met Femke in de tram onderweg naar het Westerpark in Amsterdam. Daar zouden de opnames plaatsvinden, maar kleine note: de opnames begonnen pas om 24:00. De Westergasfabriek was die week het toneel van de Amsterdam Fashion Week. Het perfecte decor dus voor de opnames van een modeshow die in de film voorkwam. Toen we aankwamen waren de opnames al een paar uur in volle gang. Hoofdrolspeelster Liza Sips rende door het drukke publiek bij de Fashion Week, helemaal in haar rol. Wij zouden onderdeel worden van de volgende scene: de modeshow zelf. En wij mochten front row ‘bloggers’ spelen. Een rol die ons op het lijf was geschreven ;).

IMG_1114

MOGEN WE AL KLAPPEN?

Eerlijk: ik heb als kind altijd actrice willen worden. Ik zag het wel zitten, een rolletje in GTST of zo. Leek me ‘best wel chill’. Nog nooit had ik een filmset bezocht en nu weet ik één ding: het is allesbehalve ‘best wel chill’. Wat heb ik respect gekregen voor acteur, actrices en de hele crew. Opnames midden in de nacht, terwijl je al uren aan het draaien bent, véél wachten en constant dezelfde scenes spelen. Maar wat waren de acteurs en mensen op de set relaxed en enthousiast, met superveel passie voor hun werk. Femke en ik maakten ons filmdebuut dus als bloggers en hoewel we alleen maar hoefden te klappen, bleek dat nog best een moeilijke opgave. We durfden elkaar bijna niet aan te kijken, omdat ik zeker weet dat we dan in de lach zouden schieten (en met zo’n vijftig mensen op de set, konden wij als simpele figurantes, zeker geen ophef veroorzaken). ‘Mogen we al klappen?’ ‘Volgens mij niet, of wel..’ ‘Ojee’. ‘Is de camera op ons gericht?’ ‘Neu. Of wel? Toch wel.’ Gelukkig schoot de figurante voor ons te hulp. Zij deed dit vaker, ze is studente en deed dit als bijbaantje (hoe cool!) en ze wist gelukkig precies wat we moesten doen.

02:00 OP NAAR HUIS

Na heel wat fake klappen, dezelfde scenes héél vaak opnieuw, was het inmiddels een uur of 02:00 in de nacht. Onze scene zat erop en we mochten weer naar huis, maar de échte acteurs moesten nog minstens een paar uur door. Hoewel wij al bijna in slaap vielen, waren deze toppers nog vol passie en enthousiasme. Ik beloof hierbij plechtig: ik zal iets vaker beseffen hoe hard ze moeten werken als ik weer in mijn luie stoel een film lig te bekijken. Droom jij ook van een job bij tv? Niet vergeten dus ;)!”

XOXO

Carlijn

Wil jij meer weten over hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Of wat een job als redacteur inhoudt? Laat het vooral achter in de comments!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.