fbpx

Dagboek van een editor #2: GRLMAG.nl 1 jaar

 

Deze laatste maand van het jaar is het tijd om een nieuwe rubriek te introduceren op GRLMAG.nl. In ‘Dagboek van een editor‘ wil ik jou wekelijks een kijkje geven in het leven van een redacteur in de modewereld.

VANDAAG IS VOOR MIJ EXTRA SPECIAAL

“Zijn jullie alweer bijgekomen van een hopelijk hele fijne nieuwjaarsnacht? Gelukkig! Voor mij is deze 1 januari extra speciaal. Waarom? GRLMAG.nl bestaat vandaag precies één jaar. 2014 was een topjaar. Het was een jaar dat ik mijn boek De Blog Bijbel uitbracht, maar toch, 2015 moest helemaal anders: nog meer avontuur! Ook online. Vijf jaar blogde ik op LifestyleLetter.nl, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik wilde schrijven voor jonge meiden, ze op de hoogte houden van leuke nieuwtjes, maar ook minder ‘leuke’ onderwerpen aansnijden, bovendien wilde ik dat ook andere jonge schrijvers hun verhalen konden delen. GRLMAG.nl ontstond: 1 januari 2015. En is nu dus precies één jaar oud.”

MET EEN DRUK OP DE KNOP VERWIJDERDE IK MIJN 5 JAAR OUDE BLOG

“Van jaren bloggen op een vast domein naar een heel nieuw concept, een totaal nieuwe (en nog onbekende) site. Dat was een rigoureus besluit, maar ik stond er helemaal achter. En nu, een jaar later, heb ik gelukkig allesbehalve spijt. Met één druk op de knop verwijderde ik mijn oude site én lanceerde ik GRLMAG (met een coole promoshoot, waar ik nog steeds wel een beetje trots op ben). We hadden samenwerkingen met de mooiste merken en duizenden meiden vonden maandelijks hun weg naar deze site én bekeken samen meer dan honderdduizenden pagina’s. Trots! Maar vooral op de talentvolle meiden die GRLMAG.nl samen met mij dagelijks vullen. Wat een coole ideeën, grappige of emotionele teksten en goede verhalen. GRLMAG’s columniste Anouk schreef over haar strijd tegen kanker, Aminanta interviewde een jong topmodel in spe én ging de Victoria’s Secret Challenge aan, Paula tikte grappige artikelen over inner beauty, Roxanne en Ciara schreven over juicy celebnieuwtjes, GRLMAG’s style-editor Bianca deelde de handigste fashion tricks. Topper van het eerste uur Esther tikte razendsnel alle laatste nieuwtjes over Pretty Little Liars en andere coole tv-series en beauty-editor Charlotte maakte de allermooiste beauty looks en tutorials voor jullie, wat een talent. GRLMAG’s sport en health junkies Sophie en Claire niet te vergeten die pas echt weten wat een gezonde lifestyle inhoudt. En waar waren we zonder eindredacteuren Anieke en Rachida die alle puntjes op de i zetten? En collega en vriendin Femke die ondanks haar eigen topblog altijd tijd heeft voor een brainstorm of met een geniaal idee voor de site komt? Én natuurlijk alle meiden die dit jaar voor de site hebben geschreven en nu weer andere uitdagingen aan zijn gegaan. THANK YOU.

Maar wat mijn jaar echt gemaakt heeft, zijn jullie! Lezers van GRLMAG. Mooie, lieve, slimme, leuke girls! Dankjulliewel. En we hopen jullie nog heel lang met leuke artikelen blij te kunnen maken.”

XOXO

Carlijn

Bekijk hier part 1. Wil jij meer weten over hoe het er achter de schermen aan toe gaat? Of wat een job als redacteur inhoudt? Of heb je een leuke tip voor de site? Laat het vooral achter in de comments!
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.