fbpx

 

Bij Anouk (23) werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar leven. Deze week: Revalideren

BAM. DOEI DROOM IK-REVALIDEER-VEEL-SNELLER-DAN-ANDEREN

Weetje, van de week dacht ik: ‘Whoo ik voel me al zoveel beter, volgens mij ben ik echt al heel ver met revalideren.’ Ik had een stukje gefietst (ok 5 minuten, maar toch) en dit ging in een best goed tempo zonder dat ik echt moe was.

Al snel daarna viel mijn ‘droombeeld’ in duigen. Als ik alleen ben of één-op-één met mensen gaat het helemaal prima. Dan hoef ik me maar te richten op één persoon en is het verder lekker rustig. Maar kort geleden ging ik even ‘socializen’ in een café bij mij in de buurt waar veel bekenden komen.

Dat resulteert in een uur heel enthousiast zijn, je kunnen concentreren op gesprekken en lachen. Na dat uur gaat mijn energie level naar een zesje: tijdens gesprekken kijk ik soms weg omdat ik me niet meer kan concentreren, ik lach niet zoveel en zeg niet zoveel. Dit duurt zo’n 20 minuten. Hierna ben ik echt een slappe vaatdoek, lig ik met mijn hoofd op de schouder van mijn broertje en besef ik me dat ik beter naar huis kan gaan. Er gaat dan echt een knop om. Je kust mensen gedag maar het liefst wil je in één rechte lijn naar de auto lopen. Als een klein kind. Ik heb zelfs een keer gevoeld dat ik wel echt kon janken omdat ik niet zo goed meer wist wat ik moest zeggen. Als ik een klein kind was, had iedereen dat gepikt. Nu doe ik dat niet natuurlijk. Als ik dan in de auto zit, gaat het meteen al een stuk beter. Niet al die prikkels om je heen, lekker rustig.

Mijn energie verdelen… Ik ben er gewoon niet goed in. Ik ben liever een uur Anouk. Mezelf. Hoe ik altijd ben. Dan een paar uur op het tempo van een slak praten en me inhouden en dus als een heel ander persoon overkomen. Kwaliteit boven kwantiteit dus ( of dit goed is.. geen idee).

BAM. Doei droom ik-revalideer-veel-sneller-dan-anderen.”

 

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.