fbpx

Doutzen van de toekomst: Imani Mujakic

 

Herinner je je het 9-jarige Russische modelletje Kristina Pimenova nog? Ze werd betiteld tot ’s werelds mooiste meisje. GRLMAG.nl vond onze eigen Nederlandse versie (pas 11 jaar).

Met haar lange blonde lokken, helderblauwe ogen en scherpe jukbeenderen heeft de 11-jarige Imani Mujakic iets weg van Russisch modelletje Kristina Pimenova. Opdrachtgevers als Tommy Hilfiger, McGregor en Amsterdam Fashionweek heeft Imani al ‘gehad’.

iman10914707_525422510931840_1034390768_n

De moeder van Imani, Gillian Jilesen, is meer dan trots op haar dochter. “Ik heb Imani ingeschreven bij een kindermodellenbureau toen ze 6 maanden oud was. Toen ze drie jaar oud was heb ik haar bij nog een paar kindermodellenbureaus ingeschreven en toen is het balletje pas echt gaan rollen.” Is Imani niet te jong om model te zijn, zullen veel mensen denken. Volgens haar moeder niet: “Ze gaat elke dag naar school – fotoshoots doet ze niet onder schooltijd. Ze wil niets missen.”

School

Op school merkt Imani dat niet iedereen het leuk vindt dat ze modellenwerk doet. “Eigenlijk vertel ik op school niet zo veel over mijn modellenwerk” vertelt Imani. “Sommige mensen vinden het superleuk dat ik model ben, maar soms merk ik wel dat kinderen uit mijn klas een beetje jaloers zijn.” Haar moeder beaamt dat. “Je hoort via via wel eens wat verhalen van andere ouders. Maar zo gaat dat nou eenmaal.”

Het maakt Imani allemaal niet uit. “Ik vind het superleuk om model te zijn, maar daarnaast doe ik ook hele andere dingen” zegt het meisje. “Ik spreek heel vaak af met vriendinnen en dan gaan we shoppen of lekker thuis chillen. Ik heb ook nog vriendinnen op de dansschool waar ik vier dagen per week dans en met hen spreek ik ook regelmatig af.”

Jonge blogger

Opvallend is dat Imani naast modellenwerk en dansen ook nog eens blogt. “Omdat ik heel veel van mode houd, leek het me ontzettend leuk om ook een eigen blog te hebben” vertelt Imani. Op haar blog I Am Imani schrijft de minimannequin dagelijks stukjes over haar leven als model. Naast de gebruikelijke beauty, fashion en lifestyle categorieën heeft Imani ook een lookbook waarop ze outfits met haar lezers deelt. “Verder staan er ook foto’s op van mijn modellenwerk.”

Grote merken

Maar model zijn blijft het leukste wat er is. “Het is heel leuk om voor grote merken zoals Tommy Hilfiger en McGregor te werken, maar het allerleukste en waar ik het meest trots op ben, is dat ik mee mocht doen aan de Amsterdam Fashion Week. Dat was een superleuke ervaring!”

“Je leert nieuwe mensen kennen en komt op verschillende plekken. Soms moet je bij fotoshoots lang staan of heel lang wachten, maar meestal is het heel leuk”, zegt Imani. “Helemaal als ik dan de foto’s terugzie!” Dat ze zichzelf wel eens tegenkomt op straat of in een tijdschrift maakt het extra spannend.

Het kindmodel hoopt over een paar jaar te kunnen reizen als model. “Ik zou heel graag naar New York willen”, bekent Imani. “Mijn allergrootste droom is om een Victoria’s Secret Angel te worden!”

 ba020c_89ec6131729d46eab81c7001e7f8034e.jpg_srb_p_600_653_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srb
Fotografie: Kimberly de Romijn & Amsterdam fashionweek – Jourmain
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.