fbpx

Hoe ontwikkel je een eigen stijl?

Mode blijft alsmaar veranderen; steeds nieuwe trends en nieuwe items. Dan is dit in en dat weer uit, en andersom. Toch is het belangrijk om bij jezelf te blijven, want een eigen stijl gaat nooit uit de mode. Maar met alle perfecte Instagram-posts van modegoeroes en influencers, is het lastig om een eigen stijl te behouden. Heb je jouw stijl al gevonden, maar vind je het lastig om bij jezelf te blijven? Of ben je nog bezig met het ontwikkelen van je eigen stijl? Deze tips helpen je to be the best version of yourself.

Maak een moodboard!

Een eigen stijl vinden, begint bij het ontdekken van stijlen van anderen. Heb je bijvoorbeeld al een stijlicoon? Anna Nooshin bijvoorbeeld, of Lizzy van de Ligt? Screenshot outfits die je leuk vindt en plaats ze in een mapje op je telefoon. Of, nog makkelijker: maak een board aan op Weheartit en plaats hier alle foto’s in die bij jouw stijl passen! Weet je niet wat je aan moet die dag? Scroll door je board en je zult zeker slagen! Oh… en ook leuk is het uitknippen van foto’s uit tijdschriften! Lekker oldskool, maar het bevordert ook je creativiteit.

Kies een signature piece

Het is belangrijk om te investeren in zeker één goed item waar je je outfits om heen kunt creëren. Bijvoorbeeld een goede trenchcoat of bikerjack, of misschien wel een paar sneakers?

Voel je lekker in je kleding!

Zijn leren rokjes weer in, maar voel jij je daar eigenlijk helemaal niet comfortabel in? Don’t wear it! Een belangrijk deel van je garderobe is kleding waar jij je goed in voelt. Wurm je niet in een te strak rokje omdat de rest het ook draagt en draag geen croptops als je het gevoel hebt de hele dag je buik in te moeten houden. Accentueer de delen van je lichaam waar jij trots op bent en wear it with pride!

Fotografeer jezelf

We hebben allemaal van die dagen waar we onszelf liever de hele dag onder de dekens verstoppen, maar soms krijgen we ook niet genoeg van de camera. Heb jij een dag díe outfit gevonden waar jij je mega knap in voelt? Leg het vast! Dat kan als geheugensteuntje werken bij het kopen van volgende items.

Ken je stijl!

Kennen jullie die twee knotjes trend nog? Super leuk, bij anderen althans. Ik zie er dan uit als een 6-jarige kleuter. Dat geldt hetzelfde bij kleding. Sommige meiden can really pull off bloemetjesjurken, maar dat hoeft voor jou nog niet zo te zijn. Draag je bijvoorbeeld weinig kleur en het liefst grijs, zwart en wit? Daar hoef je helemaal niet van af te wijken omdat kleur opeens helemaal in is. Als jij je beter voelt in neutrale kleuren, dan is dát jouw stijl!

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?

Dit mag deze lente niet ontbreken in jouw kledingkast!

De 9 beste films na een break-up

 

Hester Heijmans
Hester Heijmans

Hester is een enthousiaste (te leergierige) journalistiek student. Ze gaat stukjes schrijven over celebrity-nieuws en lifestyle gerelateerde dingetjes met heel veel tips en tricks!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.