fbpx

Eva: “Mijn vriend zit op zee”

 
De romantische februarimaand is niet voor ieder stelletje even gezellig. Eva’s (19) vriend werkt op zee en ze moet hem maanden missen.

EN INEENS WAS HIJ WEG

“Terwijl ik schoenen aan het sorteren en klanten aan het helpen was, kreeg ik opeens een berichtje.  Hij zou morgen al vertrekken. Natuurlijk schrok ik, ik had me niet echt kunnen voorbereiden, ook al wist ik al heel lang dat het zou gaan gebeuren.”

Eva kreeg te horen dat haar vriend Victor de volgende dag vijf maanden lang op zee zou zitten. De ene dag was er niets aan de hand en deed ze haar werk. De volgende dag zat ze samen met hem en zijn beste vriend in de auto op weg naar de haven in Rotterdam, waar hij zou vertrekken. “We kwamen aan bij de haven en liepen de boot op. De bemanning was heel aardig, we mochten zelfs mee eten. Victor had gelijk al vrienden gemaakt. Hij komt uit Litouwen, dus hij sprak een klein beetje de taal. Er zaten Polen, Russen en Filipijnen op het schip en Victor begon uitgebreid met Igor te kletsen, een Rus. Ik kwam er stukje bij beetje achter hoe het werkt op zo’n schip. ”

“Na het eten zijn we nog even naar zijn hut gegaan. Echt een romantisch afscheid was het niet. Zijn beste vriend was er ook bij, we waren vooral zijn hut aan het bekijken. Toen die vriend ons wat quality time wilde geven, werden we ruw gestoord. Hij moest zijn overall aantrekken en aan het werk. Zijn vriend en ik moesten van de boot af. Terwijl we van het schip afliepen, rolden de tranen over mijn wangen. Wat zou ik hem gaan missen. Ik keek nog even achterom en zag dat hij al hard aan het werk was. Stiekem moest ik daar wel om lachen, het leek alsof hij nooit iets anders gedaan had. Hij leek best gelukkig, zo werkend op dat schip.”

En toen begon het avontuur voor Eva. Na een relatie van 2,5 jaar was ze opeens alleen. “Ik heb me vol op mijn stage gestort toen hij weg was. Je moet jezelf op zo’n moment bezig houden. Ik was van een roze wolk afgestort en viel op een harde, koude ondergrond. Natuurlijk is dat lastig. Ik heb hier de eerste weken zonder hem dan ook heel erg veel last van gehad. Ik miste hem, dacht aan hem. Zo hoorde ik bijvoorbeeld een liedje op de radio. Ik weet nog dat hij dat lied geweldig vond, maar ik vond het het meest verschrikkelijke liedje ooit. Dan dacht ik terug aan die onbenullige discussies. Die zouden we nu maanden niet hebben.”

“Nu heb ik mijn leven aardig op orde. Ik heb geleerd zonder hem een bestaan op te bouwen. Ik heb een hele drukke stage die voor veel afleiding zorgt. Nu heb ik ook vaak dat ik ‘s avonds te moe ben om te Skypen. Dan wil hij mij graag zien, maar dan kan ik het gewoon niet opbrengen. Ik snap het wel, hij zit vast op dat schip, terwijl mijn leven hier gewoon doorgaat.”

“Ik moet wel heel eerlijk bekennen dat ik meer toegeef aan flirten nu Victor weg is. Op mijn stagebedrijf lopen ontzettend veel knappe mannen en ik merk dat nu Victor ver weg is, ik iets meer naar deze mooie mannen kijk. Zo heb ik een mannelijke collega waar ik een heel goede band mee heb en waar ik zo nu en dan dus ook wel eens een flirterige opmerking tegen maak. Of wanneer ik bijvoorbeeld uit zou gaan. Als ik na dat avondje stappen lekker tegen mijn vriend aankruip en ’s ochtends naast hem wakker word, schenk ik minder aandacht aan andere mannen. Maar nu ik weet dat ik voorlopig tegen niemand aankruip blijf ik langer in de kroeg hangen, neem ik vaker een drankje van een jongen aan en durf ik zo nu en dan wel even oogcontact te zoeken. Dat soort kleine dingetjes vallen naar mijn mening niet onder vreemdgaan, maar het is wel net even iets meer gebruik maken van je vrijheid.”

“Het duurt nog anderhalve maand voordat hij terug is. Hoe het gaat als hij terugkomt weet ik niet. Ik heb natuurlijk wel een eigen leven opgebouwd en als hij terugkomt eist hij meteen een groot gedeelte van mijn ‘nieuwe leven’ op. Ik denk dat ik de eerste dagen heel erg blij ben dat hij er weer is, maar dat ik me daarna toch even terug trek omdat ik er heel erg aan moet wennen weer een deel van mijn leven te delen. Het enige wat we kunnen doen is afwachten en kijken of na onze lange reis door de tijd onze neuzen nog dezelfde kant op staan.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.