fbpx

Even voorstellen: Columniste Anouk

 

Soms wensten we dat het leven alleen ging over roze glitters, jongens en leuke kleren. Anouk (23) ontdekte dit jaar wel anders. Bij haar werd kanker geconstateerd. Op GRLMAG vertelt deze (positieve!) powerchick iedere week over haar strijd.

IK? KANKER? DAT OVERKOMT TOCH ALLEEN ANDEREN?

“Hi meiden. Allereerst natuurlijk een spetterend 2015! Ik zal me zelf ook even voorstellen. Want dat doe je als mensen je nog niet kennen. Mijn naam is Anouk en ik ben 23 jaar. Ik woon nu vier jaar in Amsterdam. Ik ben hier gaan wonen omdat ik hier mijn studie volg. Ondertussen ben ik bijna afgestudeerd maar een paar kleine details hebben roet in het eten gegooid. Wat dan? Dat zal ik je even ‘kort’ uitleggen.

In mei 2014 vloog ik naar Wenen om mijn vriendinnetje op te zoeken. Na een dag van lachen en culturele uitstapjes kreeg ik ontzettende buikpijn. Zo erg, dit had ik nog nooit meegemaakt. Als een speer zijn we naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat ik een cyste (een soort zakje waar vocht in zit) op mijn rechtereierstok had en hierdoor was mijn eierstok gedraaid. Ze hebben me die nacht met spoed geopereerd. Na een paar dagen (en alleen het Weense ziekenhuis verder te hebben gezien) stapte ik weer in het vliegtuig, terug naar Amsterdam.

Alles ging ontzettend goed totdat ik eind september een hele gekke bobbel ontdekte tussen mijn littekens. “AAAAAH”, huilend belde ik mijn mama op. Kort daarna zat ik weer in het ziekenhuis, en ja hoor: weer een cyste bij mijn rechtereierstok. Nog groter dan de eerste keer zelfs! Opnieuw werd ik geopereerd.

Twee weken na de operatie, werd ik gebeld of ik de volgende dag terug langs wilde komen in het ziekenhuis. Waarom? Hoezo? Er was kanker ontdekt in de cyste. WAT? IK? KANKER? Nee, dat kan niet. Dat overkomt alleen anderen? Dat lees je in tijdschriften, of zie je op televisie, maar dat kan ik toch niet zijn?!

Toch is wel echt zo. Omdat ik roddels en geruchten voor wilde zijn (ik weet hoe dat gaat) heb ik besloten om het op Facebook te zetten. Klinkt als een gekke beslissing maar het voelt heel goed. Iedereen weet het nu, ik hoef het niet te verstoppen voor de wereld en anders was het via via de wereld in terechtgekomen. Ik kan jullie wel alvast vertellen dat het er goed uitziet voor me en dat ik helemaal beter word.

Iedere week deel ik mijn verhaal hier voor jullie. Nu zullen er vast meiden zijn die denken: ‘He, bah. Dat hoef ik nou echt niet te lezen. Van die zielige verhalen van iemand die kanker heeft.’ Die gedachte snap ik heel goed. Daarom zal ik jullie niet teveel opzadelen met ingewikkelde verhalen (het woord ‘cyste’ is al ingewikkeld zat). Ik schrijf vooral vanuit mijn gevoel en er wordt tegen me gezegd dat ik best ‘grappig’ schrijf. En dat voor iemand die kanker heeft.”

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.