fbpx

Getest: EMS training met elektroden

 
Een 20-minuten training met EMS zou gelijk staan aan ongeveer drie uur sporten. Dat klonk editors Carlijn en Sophie als muziek in de oren en dus moest het getest worden!

Een gek pakje aan

We kregen een kort T-shirtje en een legging tot aan de knie mee. Ons ondergoed mocht uit, maar eh… daar kozen we toch maar niet voor. Preuts hè! Vervolgens werden er twee hesjes met elektroden knopjes erop nat gespoten. Voor ieder één. Zo zouden de impulsen (schokjes via electroden) het beste naar onze spieren kunnen worden overgebracht.

Ready, set, go!

We trokken het hesje aan en er werden banden om onze armen, benen en over onze billen geschoven. Onze personal coach, Mariëlle, draaide langzaam aan de knoppen zodat we zelf de pulsjes konden voelen en konden aangeven wanneer deze te ‘heftig’ werden. Toen alles goed was afgesteld, konden we beginnen.

Best wel zweten

De oefeningen die we moesten doen waren simpel én zonder gewichten. Denk aan squats, lunges en planken. Maar ook al was het vrij eenvoudig, stiekem kregen we het er toch wel een beetje warm van door de extra druk op onze spieren en de twintig minuten vlogen om! Of het echt gelijk stond aan drie uur trainen weten we niet, maar we hadden in ieder geval wel spierpijn alsof we drie uur in de sportschool bezig waren geweest.

Sterrensport

Celebs die ook aan EMS-training doen zijn Sylvie Meis en Usain Bolt (die sprinter weetjewel) en wij kunnen ons heel goed voorstellen dat dit een goede toevoeging is voor mensen die niet heel veel tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Er hangt echter ook een prijskaartje aan. De lessen beginnen  97,50 per maand voor één les in de week.

Meer informatie? Check de website www.fitenfast.nl.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.