fbpx

Getest: P.S. Love… Wipes

 

Als je net als beauty-editor Charlotte niet altijd tijd of zin hebt om in de badkamer uitgebreid je gezicht schoon te maken.. heeft Primark wipes! Handig én snel, wij testen ze voor je!
Een twinpack van 2x 25 wipes kost €1,50.
Argan Facial Cleansing Wipes (Voor de droge huid)

De verpakking heeft door de blauwe kleur met zwarte stippen en oosterse omlijsting om de tekst heen meteen een spa-waardige uitstraling. Geschikt voor de droge huid, mede door de toevoeging van Argan Olie dat hydrateert en herstelt.  Ik gok dat het licht geparfumeerd is.  Argan Oil heeft namelijk van nature een kenmerkende geur, misschien heb je het wel is eerder geroken in gerechten als Couscous of salade . Yep, dit ingrediënt wordt vaak in de keuken gebruikt, letterlijk mooi van binnen en mooi van buiten! Bij opening ruiken de doekjes heerlijk fris, bijna citroenachtig! De make-up ging er ook redelijk goed vanaf, even iets meer moeite bij matte lipstick, maar hij laat als pluspunt op de korte termijn wel een soort zacht laagje achter op de huid..

Gentle Facial Cleansing Wipes (voor de gevoelige huid)
Verpakt in roze met witte stippen toch wel het meest schattige van de vier! Geschikt voor de gevoelige huid doordat er ook geen parfum aan is toegevoegd, maar wel ProvitamineB5 wat de huid helpt te hydrateren. Provitamine B5 wordt ook vaak aangeduid als Pantotheenzuur en is een onderdeel van vitamine B (vandaar het woordje ” pro” ervoor).  De huid voelt lekker fris na gebruik..
Deep Facial Cleansing Wipes (Voor de normale en gecombineerde huid)
Babyblauwe verpakking met witte stippen zorgen voor een bijna stoere uitstraling, wat ik vind kloppen bij een diep reinigende make-upremover. Licht geparfumeerd staat er op de verpakking, maar na opening ruikt hij toch vrij heftig naar parfum (bloemen). Verder is er vitamine E aan toegevoegd om de huid te voeden, helaas is de mate waarin deze erin zit dusdanig laag dat hij niet meer echt als antioxidant werkt (extra bescherming van de huid). Speciaal gemaakt voor de normale tot gecombineerde huid en ze voelen heerlijk doordrenkt  aan en drogen niet snel uit.. Perfect voor als je niet teveel make-up draagt, je huid vrij veel kan hebben en je ze echt maar af en toe nodig hebt.
Oil Balancing Facial Cleansing Wipes (Voor de gecombineerde huid)
Fris grasgroen met witte stippen! Deze is voor de gecombineerde huid en belooft de poriën schoon te maken en het teveel aan oliën te verminderen door de toevoeging van Tea Tree Oil & Witch Hazel. Tea Tree Oil de pure versie die je bij bijna iedere Toko, biologische winkel en De Tuinen vindt. Het wordt oorspronkelijk gebruikt om de huid te desinfecteren, verzorgen en om huidaandoeningen tegen te gaan. Witch Hazel (toverhazelaar) werkt helend en wordt van oorsprong gebruikt tegen ontstekingen van de huid, dus so far so good. Ook deze ruikt vrij scherp (beetje als in een spa), maar er stond ook niet op dat hij ongeparfumeerd was. Even wennen, dat wel! Deze maakt voor mij het meeste schoon, ook al waren bij de waterproof make-up wel iets meer doekjes nodig en moest ik net even iets harder wrijven.. alles gaat eraf!
Eindstand:
Perfect vind ik deze dunne zachte doekjes voor één keer in de zoveel tijd, maar het viel me op dat alle doekjes dezelfde gladde structuur hebben (hoe verwijdert het de hardnekkige make-up dan makkelijk?), je ze niet mag gebruiken in de buurt van je ogen (misschien komen daar nog speciale wipes voor uit?) En daarnaast zit bijna overal hetzelfde in (o.a. alcohol) met een toevoeging van 2 a 3 ingrediënten, wat mij verbaast, juist omdat wat bij een vettige huid werkt, juist niet werkt bij een droge. Wel superfijn was dat er 50 wipes zijn voor €1,50 en bij geen van de pakken ik ook maar één uitgedroogde wipe tegenkwam, maar ze allemaal even doordrenkt waren.
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.