fbpx

Column Anna: “Halloween in New York is een feest”

New York: the city where dreams are made. Anna heeft haar vier koffers gepakt en gaat er anderhalf jaar journalistiek studeren. Hier schrijft ze over haar avonturen in the Big Apple! Deze keer: Halloween in New York. 

“Halloween begon met waarschijnlijk het aller leukste event ever: de HALLOWEEN DOG PARADE!”

“BOE! Muhaha!

Mmmm mensen laten schrikken en een evil laugh komen volgens mij niet zo goed over als je het opschrijft. Anyway, Happy Halloween! De engste week – zeg maar gerust weken – van het jaar is alweer bijna voorbij. Wat. Een. Feest.

Weken geleden begonnen de straten zich al langzaam op te vullen met pompoenen, spinnenwebben en skeletten. Vorige week kon je geen winkelruit of trap meer zien waar géén versiering hing. Ik vind het allemaal maar al te leuk. Je ziet er altijd zo veel over op tv, maar ja, in Nederland is het gewoon niet zo’n ding (toch? Of heb ik iets gemist?).

Maar goed, mijn Halloween ervaring begon met waarschijnlijk het aller leukste event ever: de HALLOWEEN DOG PARADE! Daar waren zo’n 500 honden verkleed in de schattigste en coolste kostuums. Cuteness overload! Mensen van alle leeftijden liepen hier rond en riepen bij elke hond “oooooh kijk die, wat schattigggggg” (om je een idee te geven van hoe dat klonk, denk aan Agnes van Despicable Me die zegt “It’s so fluffy I’m gonna dieeeeee”). Mijn favos waren een hond met een blauwe tutu en zonnebril – gewoon omdat ie zo blij keek – en een groepje hondjes die als politie en boeven verkleed waren. Oooooh zooooo cuuuute!

Deel twee speelde zich het weekend vóór Halloween af in het appartement van twee van mijn klasgenootjes, waar ik mijn eerste echte Amerikaanse Halloween feestje had. Iedereen zag er fantastisch uit. Van baby tot schaap en van Scooby Doo tot Mickey en Mini Mouse: álles liep hier rond. Ikzelf was als ‘basic witch’ verkleed – I know, inspiratie was ver te zoeken..

De rest van het weekend reed ik rondjes door het oranje herfstlandschap van de staat Connecticut met mijn familie! Zij kwamen m’n zusje in Boston opzoeken dus heb ik ze ergens gemeet voor een gezellige road trip (snacks en meezingnummers included!). Broerlief kwam mij een paar daagjes later opzoeken in New York. Nét op tijd voor het laatste onderdeel van mijn Halloween avontuur: Halloween avond en de parade in de West Village.

Hoe goed de sfeer daar ook leek, er hing toch een donkere wolk boven het feest. Door de aanslag van die middag waarbij acht mensen waren overleden was Halloween opeens écht een enge dag geworden. Maar mensen laten zich hier niet makkelijk bang maken. Dus trok iedereen z’n griezelpak aan en ging samen op pad. En you know what, met al die zombies, wandelende wasmachines en onthoofde spoken, voelde de straten veiliger dan ooit.”

Lees hier Anna’s vorige columns:

NY column Anna: een fieldtrip naar de rechtbank
Column Anna: kamer struggles in New York
Column Anna: New York Fashion Week
Meet GRLMAGs New York girl Anna

Anna van der Heijden
Anna van der Heijden

Anna doet ein-de-lijk waar ze al jaren van droomt: ze studeert magazine journalistiek in New York City. Benieuwd wat ze in the big apple meemaakt, welke dingen ze eet (hint: vast geen appels) en hoe vaak ze de verkeerde metro pakt? Check twee keer per maand haar NYC columns op GRLMAG!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.