fbpx

Deze grappige feitjes moet je weten over Halloween

Het is weer zo ver: Halloween! GRLMAG’s beauty-editor Charlotte maakte wat inspirerende looks voor je. Plus wat je moet weten over deze dag…

 1. Halloween
  Het woord is afgeleid van All Saints Eve -> All Hallowes Evening -> All Hallow Eve -> All Hallowe’en -> Halloween. Eigenlijk dus een zware verbastering van de Engelse term voor het christelijke feest AllerHeiligen.
 2. Costumes / Ghosts
  Volgens het Keltische geloof vond op 31 oktober het oogstfeest plaats en geloofden ze dat tijdens de overgang van het warme naar het koude seizoen die avond de wereld van de dode en de levenden verbonden waren. Door zich te verkleden als de geesten hoopte ze de ‘echte’ geesten te neppen en zo hun oogst te kunnen beschermen. Ze geloofden namelijk dat de dode ziektes met zich meebrachten en ze de net gewonnen oogst zouden verpesten. Oh god no!
 3. Witches
  Oorspronkelijk was de heks het zwarte schaap en dus de zondebok. Naast dat de doden op de aarde kwamen rampeneren was dat voor de interpretatie van het feest dus ook de tijd voor de heksen om wraak te komen nemen. Een kwade dode is immers niet genoeg dus waarom niet een tweede evil bedenken…en zo kwamen later dus ook de monsters..Immers wat de mens vroeger niet snapte had een bovennatuurlijke reden nodig (want bekennen dat je zelf ergens schuldig aan was…no way).
 4. Trick or treating
  In eerste instantie de Amerikaanse versie van onze Sint Maarten, oorspronkelijk was het bedoeld voor de armste om te bedelen in de avond voor eten zodat ook zij Allerzielen (1 november) en Allerheiligen (2 november) konden vieren. In ruil voor het eten zouden zij dan bidden voor de doden van de gevers. Deze drie dagen stonden in het teken om de “goede” doden te eren zoals de trouwe gelovers, martelaars en natuurlijk de heiligen. Door de jaren heen werd het in plaats van bidden, een gedicht voordragen of een liedje zingen, maar later eindigde het in de meer baldadige versie ‘tricken’. Aangezien dat al vrij snel uit de hand liep, dreigde de Amerikaanse politie al snel om de ouders te vervolgen voor de daden van de kinderen en bleven eigenlijk alleen nog de ‘treats’ over.
 5. Pumpkin
  De verlichte pompoen werd in de tuin gezet om ‘trickers’ de kans te geven om die in de 14 uur Darkness te smashen. De originele oranje pompoen is de Connecticut Field Pumpkin en komt uit Centraal Amerika waar het feest vanuit Noord Amerika naar Centraal & Zuid Amerika werd gebracht door de Ierse en Schotse immigranten.

Happy Halloween!

Fotograaf: Richard Terborg, Modellen: Renee, Julia @New Generation Model Management en Anna, Makeup & hair: Charlotte @ Colourfool Agency
Charlotte van Beusekom
Charlotte van Beusekom

Als er iemand is die de kneepjes van het beautyvak kent is het make-up artist (Colourfool Agency) Charlotte. Voor GRLMAG test en tipt ze de fijnste beautyvondsten.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.