fbpx

How to: braided updo

 

Go back in times naar ancient Greece of duik in de boeken van Jane Austen met deze braided updo! In het begin is het misschien lastig, maar als je eenmaal de techniek snapt is het een piece of cake!

HOW TO:

 1. Verdeel je haar in 5 delen
 2. Het eerste gedeelte is net boven je oren de “topsectie”
 3. Tweede gedeelte is het haar bij je oren (denk aan elvenkapsels)
 4. Derde gedeelte is vanaf je oren rondom (naar boven)
 5. Vierde gedeelte is gelijk achter je oren rondom
 6. Vijfde en laatste gedeelte is het haar dat in je nek overblijft.
 7. Deel het vierde gedeelte (net achter je oren ongeveer in het midden) in tweeën en vlecht deze in je favorieten vlechten en zet ze vast met een doorzichtig elastiekje. Ik heb hier gekozen voor een vlecht van drie.
 8. Let down your hair en maak de vlechtjes vast rondom je hoofd. Toupeer voor meer volume de topsectie van je haar en kam de bovenste laag weer glad met een zachte borstel.
 9. Grijp al je haar vast in een hoge paardestaart, maar laat een paar plukjes rondom je gezicht los voor dat undone-done gevoel. Check of je vlechtjes nog goed vastzitten en je niet meer ziet waar ze eindigen noch beginnen!
 10. Gebruik voor extra stevigheid een haardonut, maar ben je gezegend met een bos a la Shakira of Beyonce? Dan is dit zo niet nodig. Deel je haar weer in drieën en vlecht losjes in. Trek de vlechten los zodat ze mooi breed worden en zet ze losjes vast rondom elkaar (of de donut). Zet goed vast met schuifspeldjes waar nodig!
 11. Trek zachtjes aan je kapsel om het iets groter of breder te maken en vergeet niet to lock everything in place met haarspray !
Model: GRLMAG’s Carlijn, styliste: Damla Oktay styling , fotografie: Kelly de Groen
Top: River Island, Rok: Modemusthaves
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.