fbpx

How to: Matte huid

 
Textuur en contrast is wat je nu tijdens alle shows en in alle magazines ziet! De focus is verlegt van felle kleuren en artistieke opvallende make-ups, naar no-make-up-make-up looks. Zo maak je die matte look.

We zagen heel heel veel glanzende en bijna ‘natte’ looks, op de catwalk afgelopen maanden, maar ook hiervoor is er een tegenbeweging! Superfijn voor wie van zichzelf een vettige huid heeft en daardoor altijd standaard glanst en nu is wat anders wil

  1. Begin simpel met een goede primer die de huid mooi mat maakt en even net een beetje die blur geeft (én dat zonder Photoshop yay!). Een mooie als die van Benefit (in een te schattige verpakking!), Smashbox (extra extra droog) of van MAC (check de Skin Smoother ook zeker de matte-ifying creme!).
  2. Als je toch liever gaat voor ietsje meer dekking kan je altijd nog een BB (legt een dun laagje van je huidskleur over je gezicht heen) of een CC (corrigeert de kleur van je huid) of een combinatie van beide voor meer dekking dan alleen een primer, maar minder zwaar dan een foundation.
  3. Gebruik een zacht poeder als de Mineral Skinfinishes van MAC in een paar tinten lichter om te highlighten en een paar tinten donkerder om te contouren en je gezicht net dat beetje extra contrast te geven. Eventueel kan je altijd nog een beetje extra afpoederen met een fijne transparante poeder om echt alle glimplekken weg te halen.
  4. Vergeet niet nog een paar laagjes mascara aan te brengen om je ogen te laten knallen en een borstel om je haar uit te kunnen kammen en bij te kunnen houden!

Et voila you are ready to go!

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.