fbpx

How to: messy bun

 

Tot een artform en fashionstatement inmiddels verheven, maar stiekem gewoon de makkelijkste manier om je haar uit je gezicht te houden.. De messy knot. Zo maak je hem perfect.

Omdat er echt tig manieren zijn om de messy bun te creëren, hierbij een paar van mijn favoriete, snelle methodes om er toch glam uit te zien tijdens de vakantie. Leuk om te combineren met een onesie naar keuze en hot coco!

  1. Meest simpele manier ever: hoofd naar voren, grijp al je haren bij elkaar in een paardestaart, draai de staart en zet vast met een elastiekje. Hoofd weer omhoog en done. Geen elastiekje bij de hand? Don’t worry, met een beetje handigheid zet je de staart ook vast met een potlood/stokje of een paar schuifspeldjes als je niet te zwaar haar hebt.
  2. Voor als je je messy bun een artistieke touch wilt geven: kies voor een combi met coltrui. Maak van je haar een strakke paardenstaart en zet vast met en elastiekje. Deel je paardenstaart in tweeën en draai apart van elkaar dezelfde kant op. Draai vervolgens de tegenovergestelde richting met elkaar en zet aan het einde, de twee die nu een zijn, met een elastiekje vast. Op die manier krijg je en ‘English twist’ en als je die dan weer oprolt en vastzet krijg je toch een iets ingewikkeldere en strakkere bun. Haal aan de voorkant weer een paar plukjes los om de look te verzachten.
  3. De ballerina versie: maak van je haar een paardenstraat en zet vast met een elasiekje. Houd je hoofd iets naar voren zodat je haar uit elkaar valt en verdeel het haar in vier of vijf delen (ligt aan hoeveel haar je hebt). Rol ieder deel losjes op naar binnen en zet vast met een schuifspeldje. Trek af en toe beetje aan de rollen om het iets voller en losser te maken. Ga door totdat alle rollen mooi in elkaar overlopen.

Bun away!

Beeld: Susannah van der Zaag
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.