fbpx

How to: sproetjes

 

Sproetjes zijn weer helemaal terug! Heb je ze zelf niet? Zo fake je ze!

handig om te weten
  1. Sproetjes zijn onregelmatige opeenhopingen van melanine onder de huid. In meerder tinten: warm en koud, licht en donker, groot en klein maar ook rond en ovaal bijvoorbeeld. Vaak heb je wel meer lichtere sproeten en minder donkere, dus houd daar rekening mee…
  2. Sproetjes ontstaan vaak daar waar het licht je huid als eerste ‘raakt’. Oftewel je hoogste punten als je neus, wenkbrauwbot, wangen en kin.
  3. Sproetjes kunnen alleen op je gezicht zitten, maar ook op je schouders, armen etc. Dus kijk en varieer waar je ze allemaal zet in combinatie met je outfit.
Aan de slag:
  1. De snelste manier: Pak een grote kapperskwast of tandenborstel, dip hem eerst in de lichtste (vaak ook iets warmere) bruine waterschmink. Probeer eerst uit op bijvoorbeeld je hand door tegen de haren in te strijken zodat je gaat spetteren. Zodra je de techniek onder de knie hebt, houd je je ogen dicht en spetter away! Vind je het bij jezelf eng, omdat je weinig controle hebt en niet veel kan zien? Vraag dan een vriendin om hulp. Gezellig!
  2. De tweede manier is ook vrij snel en wat makkelijker om bij jezelf te doen. Zorg dat je een mooi schmink/grime sponsje hebt met veel textuur. Vaak zijn deze vierkant dus knip ze beetje rond bij voor een mooiere applicatie. Begin weer door je sponsje in de lichtste kleur die je aan wil brengen te dopen en dep dan zachtjes zonder dat je sponsje te nat is op de huid. Vaak pak ik hier liever een meer cremige substantie voor dan bij de techniek hiervoor. Denk aan eyeliner, concealers of wenkbrauwgels.
  3. Wil je toch wat preciezer aan de slag? Of heb je geen kwast of sponsje? Don’t worry! Je kan altijd met een klein penseeltje, viltstift eyeliners of potloden je sproetjes net de hand zelf tekenen. Het kost wel iets meer tijd, maar dan houd je wel alle controle!

Vergeet niet op het einde (of tussendoor al als je sproeten per stuk tekent) met een sponsje of je vingers de ‘verse’ sproetjes lichtjes te vervagen voor een meer natuurlijk effect! Kijk, probeer en experimenteer tot jij tevreden bent. Hallo sproetjes!

Model : Elise Burgess @DeBoekers / Stylist: Fabienne Raimondi/ Fotografe: Emma Peijenburg
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.