fbpx

How to wear: The grunge look

 
De grunge look wordt een echte trend dit jaar. Een hoog rock-chick-gehalte, maar toch erg stijlvol! Maar hoe krijg je het voor elkaar om zo’n outfit goed te stylen? Hier enkele handige tips.

Wat is de grunge look eigenlijk? De look is een mix van rock, punk en vintage. Afgesleten T-shirts van bekende rock bands horen daar natuurlijk bij.

  1. Bij grunge horen absoluut de geruite hemdjes, deze mogen zeker oversized zijn om een wat cooler effect te hebben.
  2. Je kan onder het oversized geruite hemd een skinny jeans dragen met veel slijtagedetails. De aanspannende jeans zorgt voor contrast en de slijtage (of scheuren) blijft trouw aan de kenmerken van de grunge look.
  3. Vintage All Stars en Doctor Martens zijn de ideale schoenen om de outfit af te maken. Vooral de Converse Jack Purcell of gewoonweg de All Stars in het zwart (al dan niet in afgesleten leder) zijn een aanrader.
  4. Als je niet ‘all the way’ grunge wil gaan, kan je het natuurlijk combineren met andere stijlen. Vervang bijvoorbeeld de T-shirt van je favoriete rockband door een schattig en klassiek bloesje, maar behoudt de jeans met scheuren en de vintage schoenen.
  5. Ook geruite minirokjes en jeans shortjes met slijtagedetails zijn een optie bij deze look. Combineer dit met een rock T-shirt en een lederen vest. Of maak de outfit ook hier af met een klassiek hemdje in neutrale kleur om weer voor contrast te zorgen.
  6. Gek op de grunge look? Check zeker blog Le Happy vol outfit inspiratie in grunge stijl!

Dus ladies, laat je inspireren door de grunge look en combineer ook met andere stijlen! Wat vind jij van de grunge look?

Bron foto
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.