fbpx

Louella (22) : “Ik paste zelfs geen broeken van H&M meer”

 

Er zijn geen quick fixes om snel af te vallen, het is keihard werken. Louella (22) weet dat als geen ander. Zij is in korte tijd veel afgevallen en vertelt GRLMAG over haar fit journey.

IK SCHAAMDE ME HEEL ERG

“Ik ben nu echt het tegenovergestelde van wat was. Ik had een hekel aan sport en rookte enorm veel. Mijn levensmotto was toen: ‘We gaan toch allemaal een keer dood!’ ‘s Avonds na werk of school ging ik vaak chillen en lekker snacken op de bank. Ik was echt lui en bewoog vrij weinig. Combineer dat met ongezonde voeding en binnen 1,5 jaar kwam ik meer dan 20 kilo aan.

Maar twee jaar geleden was ik er zó klaar mee. Ik kon niet eens meer naar de H&M voor een broek, maat 42 ging moeizaam aan en dat vond ik echt ontzettend erg. Ik zag het al helemaal voor me dat ik bij de Miss Etam broeken moest kopen, omdat ik te dik was voor de leuke winkels. Ik schaamde me heel erg. Altijd als ik ergens ging zitten pakte ik een kussen die ik dan voor mijn buik kon houden, zodat niemand mijn rolletjes zou zien. Ik kon niet wachten tot het herfst was, want dan kon ik een sjaal om zodat ik mijn onderkin kon verbergen. Mentaal was ik echt kapot van het continu verbergen en het dragen van grote maten. Ik voelde me altijd erg bekeken als ik in het weekend chips of chocolade at. Ik bedacht me altijd wat mensen van me zouden denken: ‘Ja, eet nog maar een stukje, kan er nog wel bij!’ Vre-se-lijk!”

Killer body

“Begin 2014 gooide ik al het ongezonde uit mijn huis, weg ermee! Ik begon gezonde vervangers te zoeken voor alles wat ik lekker vond om er een levensstijl van te maken. Ieder weekend op zaterdag, mocht ik wat lekkers van mezelf. Puur om de goede moed erin te houden en zodat de kans kleiner was om de fout in te gaan en eetbuien te krijgen. Mijn doelstelling was om voor de zomer 10 kilo te verliezen. Aan het begin nam niemand me serieus, maar dat boeide mij niks. Dit is mijn reis en mijn lichaam. Ik wilde iedereen laten zien, dat ik het echt kon doen!

Maar na drie maanden keihard trainen en gezond eten was ik het al zo goed als kwijt. Iedere maand verloor ik wel een paar kilo en al die kleine successen hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf kon blijven motiveren. Toen ik de smaak te pakken had, begon ik al langzaam met het aanpassen van mijn doelstelling. Wat wil ik nu?

Ik besloot meer krachttraining te gaan doen en toen realiseerde ik me: dit is het, dit is mijn ding! Méér spieren, méér power, méér massa. In 2015 moest en zou ik abs hebben. En ik kreeg mijn abs. Wat was ik blij! En toen was het weer tijd om een nieuwe doelstelling te bepalen. Tijd om mijn weg naar het podium in gang te zetten.”

LET MAAR NIET OP MIJ

Zelfverzekerd

“Het sporten heeft mij zo veel meer gebracht dan alleen een goed lichaam, ik zit nu veel beter in mijn vel. Ik was altijd zo onzeker en was blij als ik op de achtergrond kon zijn. Geen aandacht, lekker neutraal, let maar niet op mij. Maar nu heb ik het gevoel dat mijn hele karakter eindelijk naar buiten is gekomen. Ik ben enthousiast en spontaan geworden, open en veel vrijer om te doen wat ik wil doen. Ook ben ik eindelijk zelfverzekerd en dat is echt enorm fijn. Ik voel me gelukkig en fijn in mijn lichaam en dat is goud waard.”

FitaddictPsst: Wil je ook een gezondere levensstijl? Op haar blog Fitaddict.nl deelt ze haar progressie en handige tips.

Let op: Als je op jonge leeftijd overgewicht wil verliezen, bespreek dit dan altijd met een van je ouders of een dietiste, zodat jullie dit samen op een gezonde manier kunnen doen. 

Beeld: Instagram Fitaddict.nl
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.