fbpx

Interview: Emmy illustreerde het boek Piper Perish

 
Ben jij echt een creatieve chick? Dan droom je misschien van een leven als tekenaar of illustrator, net als Emmy van Ruijven. Haar droom kwam uit: ze illustreerde het boek Piper Perish van Kayla Cagan. Awesome! Wij interviewden deze girl to watch.

HET WAS ECHT EEN DROOM OOIT EEN BOEK TE MOGEN ILLUSTREREN

Vertel: hoe is het als jouw illustraties in een boek verschijnen?
“Mega vet super keigaaf. Het was echt een droom om ooit een boek te mogen illustreren en die droom is gewoon uitgekomen. Elke keer als ik het boek tegenkom in de boekhandel wil ik een dansje doen! Ik ben zo trots! Het is namelijk heel bijzonder als je mee mag werken aan een boek, er komt een echt product uit.”

Wanneer hoorde je dat je Piper Perish mocht illustreren en wat ging er toen door je heen?
“IS DIT ECHT?! Dat was in oktober en pas in april kwam het boek uit. Ik moest zelf dus ook maanden wachten om te zien hoe het eindresultaat werd.”

Je hebt een supertoffe job, vertel eens.. hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Elke werkdag is voor mij anders! De ene dag ben ik aan het bloggen, de andere dag ligt de keukentafel bezaaid met tekenpennen en papier, of ik ben aan het werk in de bibliotheek. Als ik thuis aan het werk ben dan begin ik het liefst lekker vroeg in de ochtend, rond een uur of 8. Ik werk dan door tot een uur of half 1 om te lunchen (en om vlogs te kijken, ssst) en daarna werk ik in de middag door tot het tijd is om aan het avondeten te beginnen. Ik probeer de avonden vrij te houden, maar dat lukt niet altijd. Dat is een voor- en een nadeel van je eigen uren in kunnen delen; werken kan altijd!”

Enne.. wat moet je doen om zo’n dream job te krijgen?
“Ik ben na het VWO naar de kunstacademie gegaan (HBO) in Den Bosch, waar ik de studierichting illustratie heb gevolgd. Daarnaast moet je natuurlijk heel erg van tekenen houden en een echte doorzetter zijn.”

Wat is het allercoolste aan illustrator zijn?
“Mensen blij maken met precies de tekeningen die ze willen hebben. En het is natuurlijk ook super chill om niet van 9 tot 5 op kantoor te hoeven zitten!”

Zijn er ook mindere kanten?
“Als je thuis werkt, dan zijn er geen mensen om je heen. Gelukkig kan je altijd een atelier huren met andere creatievelingen. Ook is het soms lastig om opdrachten te krijgen, waardoor ik een extra bijbaantje heb genomen.”

Waarom moeten alle GRLMAG girls het boek Piper Perish lezen?
“Piper Perish is echt supergrappig en heel herkenbaar als je ook van tekenen houdt! Maar naast kunst gaat het ook over vriendschap (Piper’s vrienden Kit en Enzo zijn echt heel erg leuk!) en over familie. Zo heeft
Piper heel veel ruzie met haar oudere zus. Dat herkennen jullie misschien wel ;).”

DOOR VEEL TE OEFENEN KUN JE THE NEXT BIG THING WORDEN!

Nog tips voor creatieve girls die ook willen tekenen for a living?
“Nooit opgeven! Je zult heel veel mensen tegenkomen die kritisch op je werk zullen zijn, maar waar een wil is, is een weg. Door veel te oefenen en veel naar andermans kunst te kijken, kan jij de next big thing worden!”

Over Piper Perish
Scholier Piper Perish is geobsedeerd door kunst, Andy Warhol en New York City. Haar motto is: ‘Wat zou Andy doen?’ Piper en haar twee beste vrienden – Etsy-handelaar Kit en Pipers designervriendje Enzo – kunnen niet wachten tot ze Houston kunnen verlaten. Ze hebben een pact gesloten samen naar de NYC art scene te gaan na hun eindexamen, maar hun ‘fifteen minutes of fame’ klappen al in elkaar voor ze begonnen zijn…

Bron foto: Illustraties uit ‘Piper Perish’ door Emmy van Ruijven, Uitgeverij Unieboek, Het Spectrum, 2017.
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.