fbpx

Interview: Matthijs van de Sande Bakhuyzen

 
Vanaf nu in de bios: spannende film Boy 7. De film die nu al wordt getipt als Nederlandse Divergent. GRLMAG sprak hoofdrolspeler Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

Matthijs speelt Sam in de spannende boekverfilming Boy 7. De film gaat over een jongen die wakker wordt in een metro en niet weet wie hij is en hoe hij daar komt. Hoe zou de acteur zelf reageren op scenes uit de film?

boy_7_58092301_st_11_s-high-1Je personage Sam heeft geheugenverlies en komt in een soort gevangenis terecht. Wat zou je zelf liever hebben: voor altijd geheugenverlies of voor altijd in de gevangenis?

“Altijd geheugenverlies, want ik vind vrijheid echt het allerbelangrijkste. Dat we als mens kunnen gaan en staan waar we willen.”

In de film schrijft Sam zijn leven op in een boekje. Stel je verliest je geheugen en mag één ding onthouden uit je leven. Wat zou dat dan zijn?

“Dan zou ik Tygo Gernandt (speelt ook in Boy 7) opschrijven ha ha. Nee dan zou ik deze film wel willen onthouden, want ik vind de film echt cool. Ik ben blij dat ik er in zit.”

Sam wordt lui, verwend en egoïstisch genoemd. Hoe omschrijf jij je personage?

“Zeker niet lui, verwend en egoïstisch. Ik vind Sam koppig, eigenwijs en hij weet wat hij wil. Maar hij is vooral eigenwijs en dat vind ik een hele toffe eigenschap. Daarmee kiest hij echt zijn eigen weg.”

Je personage wordt ingemaakt door een meisje, moet kunnen?

“Ja! Wie niet sterk is moet slim zijn!”

Voor datzelfde meisje riskeert hij z’n eigen leven. Hoe ver ga jij zelf voor iemand die je leuk vindt?

“Als het iemand is van wie ik veel hou dan zou ik voor haar mijn leven riskeren. Ik denk dat liefde echt superbelangrijk is en dat het één van de mooiste dingen is die wij hebben.”

Je steelt een flash drive in de film. Zelf ooit iets gejat?

“Ja bij de Jamin. Het allerergste is dat ik daar een keer binnenkwam. Ik had toen niks gejat en ik was sowieso nog nooit betrapt. Toen riep iemand: ‘Nee je mag hier niet meer komen, je hebt hier gejat.’ Ik ontkende maar iedereen in de winkel keek me aan. Dat was verschrikkelijk!”

Sam lijkt met zijn strakke kapsel behoorlijk met zijn uiterlijk bezig te zijn. Ben je zelf ijdel?

“Soms doe ik er heel veel aan. Vroeger had ik heel veel gel in mijn haar, omdat ik wilde dat het piekfijn zat. Dat was natuurlijk heel lelijk. Nu doe ik niet zo heel veel aan m’n haar.”

Boy 7 met Matthijs is vanaf nu in de bios te zien. Kun je geen genoeg van Matthijs krijgen? Vanaf  26 maart is hij ook te zien in het nieuwe Net 5 programma Dagboek van een callgirl.

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.