fbpx

Interview: Plus size model Nica

 

 
2015 belooft een groots jaar te worden voor curvy modellen. Tenminste, als we plus size model Nica Gimenez Riera moeten geloven. Meiden met maat 38 kunnen ook succesvol zijn als model, vindt Nica.

En GRLmag gelooft haar! Steeds vaker zien we meiden met maat 34 ingeruild worden voor beauties als Myla Dalbesio (maat 38) en Ashley Graham (maat 48). Is er een revolutie aan de gang? GRLMAG sprak de 17-jarige Nica over haar ervaringen als beginnend model.

IK HEB GEWOON WAT MEER CURVES

Hoe ben je begonnen als model?

“Ik was 15 jaar toen ik gescout werd door een klein modellenbureau. Uiteindelijk ben ik daar kort model geweest. Ik besloot om daar weg te gaan omdat ik meer wilde groeien in het modellenwereldje. Ik wilde heel graag fashionmodel worden, maar ik had nog niet de juiste maten. Door te fitnessen hoopte ik dat doel wel te bereiken. Uiteindelijk werd ik er heel ongelukkig van: ik was onzeker op castings en ik voelde me ‘dik’.

Op een gegeven moment had ik het een beetje opgegeven en zag ik mezelf geen fashionmodel meer worden. Totdat ik in contact kwam met een plus size model. Ze raadde me Linda models aan en toen is het heel snel gegaan. Ik ben toen bij Linda Models op gesprek geweest en mocht aan de slag als curvy model.”

Hoe word je plus size model?

“Plus size model word je als je het in je hebt om model te zijn. Eigenlijk net zoals bij reguliere modellen, maar dan met een maatje meer. Zo moet je bijvoorbeeld fotogeniek zijn, maar ook lang.”

Is het makkelijk om een curvy model te zijn?

“Je moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet je minimaal 1,74 meter zijn en moet je lichaam in verhouding zijn. Curvy model ben je vanaf maat 38/40.”

Hoe wil je liever genoemd worden: plus size model of curvy model?

“Ik wil liever curvy model genoemd worden. Ik draag maat 38/40 en dat vind ik geen ‘plus size’. Het voelt alsof je gelijk als ‘dikkerd’ wordt gelabeld. Ik heb gewoon wat meer curves!”

Wat is het ergste wat je als model hebt meegemaakt?

“Ik was een keer op een casting voor een modellenbureau (toen ik nog fashionmodel wilde worden) en toen werd er dit tegen me werd gezegd: ‘We willen je heel graag in ons bestand, maar je bent echt nog te dik. Je moet 6 centimeter afvallen bij je heupen.’

Op zo’n moment voel je je echt rot. Aan de ene kant denk je ‘he, ik kan nog model worden, het zit in me’, maar voor mij voelde het meer als een afwijzing. Ze wilden me wel, maar niet zoals ik was. Een ander bureau zei ongeveer hetzelfde: twee centimeter eraf in twee maanden. Ik werd er niet vrolijk van en besloot het anders te doen.”

Wat vind je van de maten die modellen moeten hebben?

“Ik vind jammer dat de maten zo strikt zijn. Voor heel veel meiden is het haast onmogelijk om die maten te halen. Voor meiden die van nature dun zijn is het natuurlijk mooi meegenomen. Maar er zijn zoveel mooie meiden met iets bredere heupen of een maatje meer die ook model kunnen worden. Alleen krijgen die bijna geen kansen.”

Stel je voor: je bent voor een dag de baas van Vogue. Wat voor cover zou je maken?

“Ik zou een cover maken met allerlei verschillende modellen. Dun, curve, blank, donker, Aziatisch; van alles! Ik zou de foto zo maken dat uit iedereen het mooiste naar boven komt.”

Nog tips aan beginnende curvy modellen?

“Wil je graag model worden? Aarzel niet en stuur eens wat foto’s (polaroids) op naar bureaus! De bekendste plus size bureaus in Nederland zijn: Linda Models, Ego Models en Maxi Me Models. De gouden tip: Geef niet op!”

Beeld: Arno Nieuwhof
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.