fbpx

Interview: Instagram-vlechter Clarice

 

Vlechten in je haar zijn nu weer helemaal hot. Op Instagram zijn er heel veel meiden die hun mooiste creaties delen en er ontstaan zelfs vriendschappen. Vlecht-queen Clarice van @yiyayellow (meer dan 50.000 volgers op Instagram)vertelt er alles over!

Wat inspireerde jou om te gaan vlechten?
“Op YouTube vond ik filmpjes van Mindy van CuteGirlsHairstyles. Haar mooie haarcreaties inspireerden mij. Ik ben toen zelf begonnen met vlechten. Eerst bij anderen, maar al snel vlocht ik vooral mijn eigen haar. Vooral door heel veel te oefenen heb ik het mezelf aangeleerd. Er zijn zo veel verschillende creaties die je met haar kunt maken en dat maakt het zo leuk! Ik heb mezelf veel technieken aangeleerd maar nog steeds leer ik iedere keer weer nieuwe trucjes en methodes.”

Er is zelfs een hele braiding community ontstaan op Instagram?
 “Ja dat is ontzettend leuk! Deze community bestaat uit mensen van over de hele wereld, die één grote passie delen: haren vlechten. Ik heb nu vrienden uit Denemarken, Noorwegen, Canada, de Verenigde Staten en nog veel meer landen. Het is superleuk om meer te weten te komen over de verschillende tradities en gewoonten. Daar praten we dan ook veel over, maar we helpen elkaar ook wel eens met huiswerk. Vorig jaar heb ik zelfs een paar van deze vrienden kunnen ontmoeten. Zo heb ik onder andere vriendinnen uit Denemarken en een vriendin uit New York ontmoet. Echt superleuk!”
IK HEB NU VRIENDEN UIT DENEMARKEN, NOORWEGEN, CANADA, DE VERENIGDE STATEN EN NOG VEEL MEER LANDEN
Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt dankzij je populaire Instagram-account?
 “De nieuwe, hechte en bijzondere vriendschappen. Verder is het gewoon ontzettend bijzonder om deze waardering te krijgen voor iets wat je zelf graag doet. Het kost wat tijd en moeite om een mooie vlecht te maken en vervolgens een mooie foto te maken, maar de lieve comments die ik op Instagram krijg  waardeer ik enorm. Ze toveren altijd een lach op mijn gezicht! :)”
DE LIEVE COMMENTS DIE IK OP INSTAGRAM KRIJG, WAARDEER IK ENORM
Wat wil je allemaal nog doen in de toekomst?
 “Ik hoop nog heel lang door te kunnen gaan met vlechten, bedenken van nieuwe creaties en deze te delen met anderen via Instagram en YouTube. Verder vind ik het leuk om workshops vlechten te geven of het haar van meisjes voor speciale gelegenheden te vlechten. Iedere kans die op mijn pad komt zal ik met beide handen grijpen! Ik ben ontzettend benieuwd om te zien wat de toekomst me zal brengen in het vlechten.”
Heb je de toffe tutorial gezien die Clarice voor GRLMAG heeft gemaakt?
 
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.