fbpx

Beslis alvast welke vriendinnen je wilt meenemen, want vanaf 8 september is de nieuwe film Adios Amigos te zien in de bios! GRLMAG sprak met hoofdrolspelers Yannick van de Velde en Martijn Lakemeier over hun rol, favo vakanties en onzekerheden.

adios_amigos_47042725_st_1_s-high

De film

Yannick speelt Philip die een spierziekte heeft en zich niet meer kan bewegen, wat aardig wat frustraties oplevert. Lars heeft een hersentumor en zit in een rolstoel en wordt gespeeld door Martijn. Samen gaan ze richting Salou samen met hun vriend Joost (Bas Hoeflaak), om op vrouwenjacht te gaan. Maar of dat gaat lukken?

Yannick, hoe was het voor jou om iemand te spelen die helemaal verlamd is? En Martijn, hoe was het voor jou om in een rolstoel te zitten?

Yannick: “Ik vond het één groot feest om hem te spelen, omdat hij een erg gefrustreerde jongen is. Gek genoeg staat dat niet ver van mijn eigen persoonlijkheid. Ik ben zelf niet gefrustreerd, maar ik kan wel snel bij die emotie komen. Daarnaast vond ik het een enorme uitdaging om de spierziekte zo goed mogelijk uit te beelden.”

Martijn: “Voor mij was het natuurlijk anders dan voor Yannick. Het was een stuk comfortabeler. Ik mocht vrij bewegen en het was fysiek ook anders.”

Wat was jullie favoriete scène om te filmen? 

Yannick: “Dat is de laatste scene van de film. We zitten bij het kampvuur met z’n vieren aan een strandje. Het was ook één van onze laatste filmdagen en ik wilde dat het filmen van die scène nooit eindigde. Ik was heel erg gelukkig, vooral omdat ik deze film mocht maken met deze groep mensen.”

Martijn: “Dat was inderdaad een mooi moment. We hebben ook andere toffe dingen gedaan, bijvoorbeeld hele lange dagen in een busje gezeten. Qua ervaring was dat misschien niet het leukste om te doen, maar het blijft wel hangen omdat je met zo’n kleine groep mensen in zo’n busje zit en je moet samenwerken.”

“MIJN OUDERS WAREN WOEDEND EN VONDEN ME EEN IDIOOT, WAS IK OOK NATUURLIJK”

In de film vertrekken Lars en Philip zonder iets tegen hun ouders te zeggen naar Salou. Hebben jullie zelf een keer zoiets uitgehaald bij jullie ouders?

Martijn: “Ik had net verkering met een vriendinnetje en zij ging op wintersport met haar hele familie. Snowboarden is mijn tweede liefde, en ik wilde heel graag mee. Maar ik had net een rol gekregen in een film en de productie daarvan verbood mij om op wintersport te gaan. Ze vonden het te gevaarlijk, omdat ik iets kon breken. Ik heb op een avondje toen ik vrij beschonken was, een ticket geboekt voor de volgende ochtend. Midden in de nacht ben ik naar huis gefietst, ik heb mijn spullen gepakt en ik heb een briefje klaargelegd voor mijn ouders dat ik naar Oostenrijk ging. Ze waren woedend en ze vonden me echt een idioot. Was ik ook natuurlijk.”

Yannick: “Ik heb helaas geen enkel verhaal wat hier aan kan tippen.”

Wat is jullie beste vakantie ooit? 

Martijn: “Mijn beste vakantie is zo’n soort vakantie net zoals in de film eigenlijk, met vrienden ergens heen gaan. Maar vroeger ben ik ook zes jaar lang naar dezelfde camping gegaan in Frankrijk, omdat ik smoorverliefd was op een meisje dat daar ook altijd kwam. Dat sterke gevoel blijft mij daaraan herinneren.”

Yannick: “Ik ben naar Loret geweest met elf vrienden. We hadden een goedkoop hotel, met alleen elektronische kookplaten. We hadden besloten om taco’s te eten, maar het duurde heel lang voordat die plaat warm werd. Op een gegeven moment hebben we het gewoon opgegeten. Toen hebben we een enorme voedselvergiftiging gehad. We moesten gewoon bij mensen aankloppen of we hun wc mochten gebruiken. Die vakantie zal ik nooit vergeten.”

adios_amigos_47042725_st_8_s-highMartijn, jouw personage Lars, heeft niet lang meer te leven. Als jij zelf niet meer lang zou leven, wat zou je dan doen? En jij Yannick?

Martijn: “Ik denk dat ik gewoon naar de bergen ga, en daar mijn laatste dagen ga spenderen. Of in een hutje op de Veluwe.”

Yannick: “Hm, ik denk als ik het te horen krijg, ik alles wat ik tegenkom kapot zou maken. Ik zou mezelf de allerzieligste figuur op aarde vinden. Dan zou ik mijzelf een enorme aansteller vinden en vervolgens het goedmaken met de mensen waarvan ik de spullen kapot heb gemaakt. En daarna zou ik uiteten gaan met vrienden en familie.”

Martijn: “Misschien is dat het wel. Intens genieten wat het leven nog te bieden heeft.”

“MENSEN VINDEN AL WAT VAN JE, DAAR WORD IK HEEL ONZEKER VAN”

Lars en Philip hebben veel last van onzekerheden over meisjes door hun ziekte. Wat zijn jullie grootste onzekerheden?

Yannick: “Pff, wat niet? Eigenlijk over alles. Maar ik heb nu een vriendin, dus dan maakt het niet meer uit.”

Martijn: “Nou je moet soms wel door een bepaalde barrière heen als je nieuwe mensen leert kennen. Omdat veel mensen je al kennen van films, hebben ze al een mening over je.”

Yannick: “Ja, dat vind ik het allerkutste. Mensen vinden al wat van je, je staat al één nul voor of achter. Daar word ik heel onzeker van.”

Martijn: “Als dat het geval is, kun je nooit een oprecht gesprek met iemand hebben.”

Adios Amigos is vanaf 8 september te zien! Ga jij hem zien?

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.