fbpx

Is ontbijten overrated?

 

Het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag? Think again! Volgens voedingsdocent James Betts is het vooral marketingpraat.

Al jaren wordt er gezegd dat ontbijten gezond is én belangrijk als je wil afvallen. Het zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt en dat je energie krijgt. Maar Betts kwam erachter dat er helemaal geen bewijs is voor deze gezondheidsclaims. Daarom deed hij onderzoek naar dit ontbijt mysterie.

Betts deed een test met proefpersonen die hij verdeelde in twee groepen. De ene groep kreeg een ontbijt van 700 calorieën en de andere groep kreeg alleen water. Wat bleek? De groep die alleen water kreeg als ontbijt at veel meer bij de lunch. Maar aan het eind van de dag bleek dat de niet-ontbijters minder calorieën binnen kreeg dan de groep die wél ontbeet.

Hmm waar of niet waar? In de voedingswereld komen wel vaker onderzoeken naar boven. En is er een betere manier dan je dag te beginnen met croissantjes, wafels of havermout? I don’t think so!

Bron: New Scientist
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

1 Comment
  1. Ik ben ervan overtuigd dat als je lichaam het moet overbruggen van de laatste avondmaaltijd naar de eerste maaltijd die je eet, dat je dit best sneller doet dan tijdens de lunch. Je lichaam gaat in “surviving mode” en het vertraagt je metabolisme. Wat dus weer nefast is voor de andere calorieën die de niet-ontbijters ook binnen krijgen…
    Geef mij dus inderdaad maar een kopje havermout ! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.