fbpx

Zo weet je dat je klaar bent voor seks

De beste manier om te weten of je klaar bent voor seks is door naar jezelf te luisteren. Alleen jij weet of je er echt klaar voor bent of niet, maar er zijn natuurlijk wel bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden. Zó weet jij of je er klaar voor bent of niet.

#1. Je gebruikt de pil of een andere vorm van anticonceptie.

Seks vergt bepaalde voorbereidingen, en dit is waarschijnlijk de belangrijkste. Het is belangrijk dat je van tevoren al weet hoe je een ongewenste zwangerschap gaat voorkomen, en dat je geen risico’s neemt. Bedenk wel dat de pil niet beschermt tegen soa’s!

#2. Het is belangrijk dat je de juiste partner hebt.

Seks is een enorm intieme ervaring, en deze zou je eigenlijk niet moeten delen met iemand die je geen fijn of vertrouwd gevoel geeft. Het is belangrijk dat je seks hebt met iemand waarbij je je helemaal vertrouwd voelt, en waar je alles tegen durft te zeggen – dus ook wat je wel en niet prettig vindt tijdens de seks. Seks hoort een fijne ervaring te zijn, maar seks met de verkeerde persoon kan voor heel wat stress en pijn zorgen.

#3. Begin aan seks omdat jij dat wil.

Er zijn bepaalde dingen die we in relaties doen om de andere persoon te pleasen – maar seks hoort hier niet tussen. Seks hebben is iets wat je moet doen voor jezelf, en voor niemand anders. Voel je dus vooral niet onder druk gezet door je vriendje of je omgeving en ga af op je eigen intuïtie. Alleen jij weet of je er echt klaar voor bent of niet.

#4. Als je het niet over soa’s kunt hebben, ben je er nog niet klaar voor.

We get it, het is misschien niet het meest sexy onderwerp, maar je moet er wel over kunnen praten met je partner voordat je aan seks begint. Vind je dit nog te “awkward” of raar? Dan ben je nog niet klaar voor seks – of is dit niet de juiste persoon. Voordat je seks hebt is het ongelofelijk belangrijk om te weten of je partner ooit een soa heeft gehad of nog steeds heeft. Seks kan bepaalde consequenties hebben en als je deze nog niet kunt bespreken, ben je er waarschijnlijk niet klaar voor.

#5. Verlangen is belangrijk.

Zolang je geen behoefte of verlangen naar seks hebt, is het onverstandig om ermee te beginnen. De kans is dan groter dat je het niet doet voor jezelf en dat is een echte no go (zie #3).  

> Deze underwear mistakes maken we allemaal
> 8 belangrijke dingen die je moet weten over seks

Bron beeld: Unsplash

GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.