fbpx

Na de grote misbruikzaak rond filmproducent Weinstein, onthult nu ook Riverdale-ster Lili Reinhart dat ze ooit seksueel geïntimideerd is… door een tegenspeler.

Nadat het nieuws aan het licht kwam dat filmproducent Harvey Weinstein jarenlang actrices seksueel geïntimideerd heeft, delen sterren massaal hun eigen ervaring met seksuele intimidatie via de hashtag #MeToo.

Ook Riverdale-ster Lili Reinhart deelt via Tumblr haar verhaal, dat ze beschrijft als een ‘scène uit een horrorfilm.’

Lili vertelt: “Ik was een tiener en werkte aan een klus toen ik een oogje kreeg op een van mijn medespelers. Hij was supercharmant en charismatisch – we flirten een tijdje, voor we op onze eerste date gingen. Hij was een stuk ouder dan ik, maar ik vond mezelf vrij volwassen, dus het was geen big deal.”

“HET VOELDE ALS EEN SCENE UIT EEN HORRORFILM”

Lili vertelt in het verhaal niet wie de jongen in kwestie is, maar ze beschrijft wel de situatie waarin hij zich ongewenst aan haar opdrong. “Ik moest hem stoppen en zei: ‘Nee ik wil dit niet en ik kan dit niet.’ Ik liep weg van de situatie voor het erger kon worden. Ik herinner me dat het voelde als een scène uit een horrorfilm.”

Verdrietig genoeg eindigde het verhaal daar niet. De jongen overtuigde Lili ervan in zijn auto te stappen, waarbij ze dacht dat hij haar naar huis zou brengen. “Ik had geen geld en kon geen taxi betalen, dus ik dacht dat het oké was. Toen we reden, besefte ik me dat hij niet naar huis reed, maar naar zijn appartement.”

Lili overtuigde de jongen haar gelukkig toch naar huis te brengen. Als ze aan het verschrikkelijke incident terugdenkt, vindt Lili het nog steeds moeilijk om het te accepteren. “Ik was zo jong en wist niet hoe ik met de situatie om moest gaan.”

“HIJ BLEEF MAAR ZEGGEN DAT HET MIJN SCHULD WAS”

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was, probeerde de jongen in kwestie Lili de schuld te geven van de situatie. “Hij bleef maar zeggen dat het mijn schuld was dat ik hem opwond.” Lili begon het zelf te geloven en voelde zich verschrikkelijk. Ze had het gevoel dat ze haar mond moest houden over de hele situatie, omdat ze dacht dat niemand haar zou geloven en omdat hij een veel grotere rol speelde dan zij…

Door deze verschrikkelijke ervaring snapt Lili waarom vrouwen die seksueel geïntimideerd zijn huiverig zijn om hun verhaal te delen, maar ze hoopt dat het Harvey Weinstein-drama ervoor zal zorgen dat er actie wordt ondernomen op het gebied van seksuele intimidatie in de werkomgeving.

Wat heftig. Wij vinden het superknap dat Lili dit allemaal op heeft durven delen. 

De cast van Riverdale speelt Truth or Dare
Deze compliment battle tussen Cole Sprouse & KJ Apa moet je zien

Bron foto: Gage Skidmore
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.