fbpx

De vijf meest gemaakte make-upfoutjes

 

Oh, oh aan welk van onderstaande fouten maak jij je nog schuldig? Ach don’t worry, wat is er leuker dan nieuwe dingen leren en jezelf verbeteren?

Hierbij mijn meest gemaakte make-up mistakes en hoe je ze kunt oplossen!

  1. Te droge foundation en/of veel poeder gebruiken op een droge huid. Helaas droogt het (duh) de huid alleen nog meer uit, waardoor je de kans vergroot op schilfertjes. Heb je net een nieuwe poeder gekocht en wil je deze toch opmaken? Zorg dan altijd dat je je huid regelmatig exfolieert om schilfertjes te voorkomen, goed moisturized en poeder liever met een kwast over de huid.
  2. Je kwasten eens per ehm ja, wanneer eigenlijk wassen? Bedenk goed dat iedere kwast die je gebruikt over je gezicht heen gaat, door al je poeders en je vaak in de open lucht blijft liggen. Als de hygiëne je hiervan nu nog geen zorgen baart, bedenk dan het meest praktische. Het is toch veel fijner om een zachte schone brush iedere keer te gebruiken, zodat dat je zeker weet dat de kleur die je pakt ook de kleur is die op je gezicht gaat?
  3. Dezelfde make-up het hele jaar door gebruiken. Met veel make-up gaat dit goed, maar besef wel dat je in de zomer natuurlijk veel meer getint bent dan in de winter en je huid door de seizoenen heen verandert van droog naar vettig bijvoorbeeld. Ook andere eetpatronen beïnvloeden de conditie van je huid. Kijk regelmatig kritisch naar je favoriete producten en check of ze voor dat moment echt voldoen aan je eisen en mix en match om iedere keer met de perfecte finish naar buiten te gaan.
  4. Met make-up is het eigenlijk hetzelfde als met eten, probeer altijd eerst een klein beetje uit om te proberen of je allergisch bent of niet. Ik snap dat je een nieuwe foundation koopt en direct wilt gebruiken, maar het is verstandiger om eerst een klein beetje van het product te testen op je huid. Smeer eerst bijvoorbeeld een beetje foundation achter je oor of in je nek.
  5. Last but not least, voordat je naar buiten gaat, bedenk of je niet te veel (of te weinig) make-up draagt. Keep in mind, je gaat niet in je galajurk boodschappen doen op de markt, maar ook niet in je ondergoed zwemmen!
Model: Stephanie, styliste: Laura Marques, fotografe: Angela Huizer,, met dank aan Apollo Hotel Almere City Center
GRLMAG Redactie
GRLMAG Redactie

De GRLMAG-redactie houdt jou iedere dag op de hoogte van de hotste nieuwtjes en handigste tips.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.