fbpx

Meet GRLMAGs New York girl Anna

New York: concrete jungle where dreams are made of. Anna heeft haar vier (don’t judge) koffers gepakt en is erheen vertrokken om er voor anderhalf jaar journalistiek te studeren. Voor GRLMAG schrijft ze twee keer per maand over haar avonturen in the big apple! Deze keer: de verhuizing.

“STOND IK DAN: HELEMAAL ALLEEN IN DIE MEGA STAD.”

YAY IK BEN ER! Na járen dromen, maanden voorbereiden en uren afscheid nemen ben ik in New York City waar ik voor (ten minste) anderhalf jaar zal wonen.

Jup, ik ben verhuisd naar de meest amazing stad ter wereld! Zelfs terwijl ik het zo opschrijf kan ik het niet geloven. WOW. Wat ik hier al die tijd ga doen? Heel veel gekke dingen eten, uren door musea zwerven, zonsondergangen bekijken vanaf rooftops, leuke buurtjes ontdekken, coole mensen ontmoeten, celebs spotten en, niet geheel onbelangrijk, studeren. Ik ben – lucky me – aangenomen voor een Master Magazine Writing aan New York University. Whoop whoop! Ik ga hier de komende tijd van onwijs toffe docenten álles leren over de magazine industrie en artikelen schrijven. Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik heb zín in school…

Natuurlijk had ik ervoor kunnen kiezen om in ons mooie landje te studeren, maar ik wilde zó ontzettend graag ooit in New York wonen. Mijn fascinatie voor de stad is ontstaan toen ik hier een paar jaar geleden voor een weekje met m’n mams was. Ik was meteen verliefd. Er hangt hier zo’n ‘alles kan’ vibe waar ik heel blij van word. Daarom moest en zou ik terug. Die mindset heeft ervoor gezorgd dat ik eerder al terug ben geweest voor een talencursus en later een summer semester. Dat waren de tests, dit is de real deal. Spannend!

Hoe exciting het allemaal ook is, ik heb de afgelopen weken regelmatig tegen mezelf gefluisterd: “An, waar ben je in he-mels-naam mee bezig?!” Want eerlijk is eerlijk, je familie en vrienden achterlaten voor een onbekend leven is best eng. Mijn lieve ouders zijn met me meegekomen (semi als levende verhuisdozen) om me te helpen settelen. Nog geen uur geleden zijn zij in een taxi richting JFK gestapt om weer terug naar Nederland te gaan. Stond ik daar: helemaal alleen in die mega stad snikkend op een stoepje. Jup, het was een trieste vertoning en ik kan me niet voorstellen wat voorbijgangers gedacht moeten hebben. Maar goed, we gaan ervoor, want het wordt sowieso fantastisch. Ik zet nu even m’n 6 tassen op de kamer, ga dan een stukje lopen door Nolita (mijn fave buurt) en meet vanavond één van m’n nieuwe klasgenootjes voor een drankje in The East Village. Yes, NY life is gooood.”

Lees je mee? XOXO Anna

Anna van der Heijden
Anna van der Heijden

Anna doet ein-de-lijk waar ze al jaren van droomt: ze studeert magazine journalistiek in New York City. Benieuwd wat ze in the big apple meemaakt, welke dingen ze eet (hint: vast geen appels) en hoe vaak ze de verkeerde metro pakt? Check twee keer per maand haar NYC columns op GRLMAG!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.