fbpx

Zo krijg je motivatie om te gaan sporten

Wees eens eerlijk: als je de keuze hebt Netflix of sporten, dan kies jij toch ook liever voor Netflix? Wil je toch heel graag meer sporten en daar motivatie voor vinden?

 1. Zorg voor een leuke outfit
  Nee, als je in de sportschool bent, hoef je zeker geen modeshow te lopen. Toch is sporten net een tikkie leuker wanneer je kleding draagt waar je je goed en comfortabel in voelt. Nieuwe kleding dat is nooit vervelend, toch? Investeer dus in een goede sportoutfit en sport-bh en ga snel aan de slag!
 2. Stel een doel en houd dat voor ogen
  Als je sport (you go girl!) gaat er sowieso een moment zijn waarop je hier helemaal klaar mee bent. Help jezelf dan herinneren aan de reden waarom je sport. Waarom wilde je ook al weer die 10 km kunnen rennen of gewoon zonder te hijgen de trap op te komen? Dat doel ligt bij jou!
 3. Geef iemand anders de leiding
  Personal trainers werken niet voor niets zo goed. Je hebt een afspraak en no way dat je die af gaat zeggen. Nu snap ik best wel dat je niet het geld hebt voor zo’n dure trainer, maar je kan ook iemand anders ‘inhuren’ die jou helpt je aan je sportregime te houden. Vraag je vader/moeder/vriendin/vriend etc. om je te herinneren aan je sportschema en aan je doelen. Zeker weten dat jij vanavond van die bank afkomt! Je kunt natuurlijk ook samen gaan sporten om elkaar te motiveren.
 4. Zie het sporten als iets leuks
  Onthoud dat sporten ook leuk moet zijn! Vind je het helemaal niet leuk om op een lopende band te rennen, doe het dan ook niet! Ga voor sporten die jij zelf leuk vindt en waarvan je weet dat je ze vol gaat houden. Het moet een lust worden en zeker niet een last!

Hoe raak jij gemotiveerd om te sporten?

Lees ook:
> 4x motivatie om te sporten in de zomer
>10 gedachten als je gaat sporten

Bron beeld: Unsplash.com
Chiara Stam
Chiara Stam

Chiara schrijft over van alles wat met fun en een happy lifestyle te maken heeft. Ooit droomde ze ervan om een Disney prinses te worden, maar blijft met haar lengte altijd aangewezen op Tinkerbell.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.