fbpx

Net als over seks, zijn er ook héél veel mythes over vagina’s. En dat is superjammer, want het is safe to say dat vagina owners pretty awesome zijn en dat we zulke onnodige mythes niet nodig hebben. Dit zijn 7 dingen die je niet moet geloven over down there.

#1. Het heeft een rare geur.

Nope! Alle vagina’s hebben een “natuurlijke geur” en je hoeft je hier nooit voor te schamen. Je vagina is een vagina. Het hoeft niet te ruiken naar mango’s en snoepjes. Dát is raar. Maar als je ooit toch het idee hebt dat er iets niet klopt en je afscheiding verandert, ga dan naar je dokter. Bepaalde geuren kunnen symptomen zijn van infecties of een bacteriële vaginose.

#2. Er komt veel bloed uit tijdens je eerste keer seks.

Sommige mensen bloeden tijdens hun eerste keer, en andere niet. Dit heeft te maken met je maagdenvlies. Sommige meiden rekken die al uit in hun jeugd, door bijvoorbeeld te fietsen of te turnen. Je hoeft dus niet per se te bloeden tijdens je eerste keer en hier is totaal niks mis mee.

#3. De eerste keer doet superveel pijn.

Seks kan een beetje pijn doen als het je eerste keer is. Maar het is echt niet zo erg als al die horrorverhalen die je al sinds de basisschool hoort – althans, dat hoort niet zo. Met heel wat voorspel en eventueel glijmiddel hoort je eerste keer niet al te veel pijn te doen.

#4. Het moet er altijd tiptop uitzien daar beneden.

No way! Jouw vagina, jouw keuze. Als jij het puur natuur wil houden, you do you. Kies je er wel voor om je te ontharen? Ook goed! Whatever floats your boat girl.

#5. Het heeft nooit hulp nodig om nat te worden.

Wrong. Glijmiddel is iedereens beste vriend. En glijmiddel nodig hebben zegt verder niks over jou of over je seksualiteit. Soms heeft je vjayjay gewoon een helpend handje nodig! Maar natuurlijk moet hij ook wel een beetje z’n best doen om jouw down there te stimuleren. Alleen glijmiddel is niet genoeg.

#6. Het is de key naar al je orgasmes.

Not true! Sommige meisjes zweren bij vaginale orgasmes en dat is prima. Maar als dit niet lukt bij jou, don’t worry. Het komt vaker voor dat je een orgasme krijgt via je clitoris, omdat deze extreem gevoelig is.

#7. Alle vagina’s moeten er hetzelfde uitzien.

Van verschillende huidskleuren tot aan verschillende vormen schaamlippen: geen enkele vagina is hetzelfde. Maak je dus vooral geen zorgen dat die van jou er “raar” uitziet omdat hij anders is dan andere vagina’s. You’re looking good, girl.

Hot Guys GIF - Find & Share on GIPHY

> 7 seks dingen waar je je geen zorgen over moet maken  
> 8 belangrijke dingen die je moet weten over seks

Bron beeld: Unsplash

Ashni
Ashni

Gewapend met haar rode lippenstift en winged eyeliner schrijft Ashni over beauty, boys en badass girlpower.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

GRLMAG maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Door op akkoord te klikken of door op de website te blijven komen, ga je hiermee akkoord.